Lepas Ni Kaum Lelaki Tak Bosan Lagi

BEIJING: Sebuah pusat membeli-belah di Shanghai, China mengeluarkan idea bagaimana untuk menangani kebosanan suami dan teman lelaki kepada wanita-wanita yang sibuk membeli-belah.

China Daily pada Jumaat melaporkan bahawa gedung The Global Harbor memasang empat kabin yang dilengkapi dengan komputer dan gajet yang boleh digunakan kaum lelaki sementara isteri atau teman wanita mereka pergi membeli-belah.

Pusat membeli-belah yang terletak di pusat bandar Shanghai itu menawarkan perkhidmatan berkenaan secara percuma.

"Saya fikir ia adalah cara yang kreatif untuk suami saya berehat semasa sesi membeli-belah, yang mana mereka tak berminat mengikut pun. Tak ada masalah kalau dia hendak bermain selama setengah jam semasa saya mencuba pakaian dan saya tidak perlukan pandangan dia," lapor China Daily memetik Li Ting, seorang suri rumah berusia 35 tahun sebagai berkata. 

Seorang guru sekolah rendah, Ding Wen bagaimanapun tidak pernah terfikir mengenai suaminya bermain permainan komputer semasa mereka keluar bersama.

"Sama ada kami baru memulakan hubungan sedekad lalu atau sekarang dah ada anak lelaki berusia tiga tahun, saya sentiasa percaya kami perlu menggunakan masa yang berkualiti untuk diluangkan bersama," kata Ding, 29.

Laporan itu bagaimanapun tidak menyebut sama ada perkhidmatan tersebut turut terbuka kepada wanita yang tidak berminat membeli-belah. - The Straits Times/Asia News Network


Artikel Sebelum

Taiwan Uji Bas Tanpa Pemandu

Artikel Berikut

Awas, Virus Kematian Mr Bean!

Artikel Lain