Polis London Tembak Wanita Suspek Militan, Empat Lagi Ditahan

POLIS London lengkap dengan senjata api telah melakukan serbuan di sebuah rumah yang dipercayai didiami sekumpulan anggota militan.

Sekurang-kurangnya lima tembakan dilepaskan di Jalan Harlesden, Willesden sebelum pukul 7 malam, Jumaat.

Dalam operasi cegah pengganas itu, wanita berusia dalam lingkungan 20-an ditembak dan dikejarkan ke hospital untuk rawatan lanjut, manakala empat yang lain ditahan.

Setakat ini, wanita yang cedera akibat kesan tembakan itu belum ditahan polis, bagaimanapun pasukan keselamatan mengawal ketat hospital berkenaan.

Empat tahanan itu melibatkan lelaki berusia 20 tahun yang ditahan di lokasi serbuan itu, manakala seorang remaja lelaki berusia 16 tahun, seorang wanita juga berusia 20 tahun dan 43 tahun ditahan di Kent.

Semua suspek yang selama ini pergerakan mereka dipantau pasukan risikan negara itu ditahan mengikut Seksyen 41 Akta Keganasan 2000.

Penahanan ini dibuat hanya beberapa jam selepas pasukan polis bersenjata menahan suspek pengganas berdekatan Downing Street dan Parlimen.

Lelaki berusia 27 tahun itu yang juga dipantau pergerakannya telah ditahan selepas mendapat maklumat daripada keluarganya.

Downing Street, militan, London

Artikel Sebelum

Kiri, Kanan, Depan,Belakang Ais Krim

Artikel Berikut

Jerman Haram Burqa

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain