Lelaki Didakwa Mengamuk Kerana Tidak Puas Hati Potongan Rambut Baharu

Alan Becker bertindak mengamuk kerana tidak berpuas hati terhadap potongan rambut baharunya. Foto AP / Jabatan Polis Stamford

SEORANG lelaki berhadapan dakwaan melakukan jenayah selepas bertindak ganas dengan mengamuk hanya disebabkan tidak berpuas hati terhadap potongan rambut baharunya.

Polis berkata, Alan Becker yang berusia 47 tahun itu tidak berpuas hati dengan rambutnya malah bertambah berang apabila diberitahu caj perkhidmatan itu yang perlu dibayarnya ialah AS$50 (RM183.35).

Polis, Sarjan Kelly Conelly berkata, Becker menendang dinding salon itu di Connecticut, Amerika Syarikat (AS) sehingga menyebabkan ia berlubang selain bersikap biadap kepada pekerja dan pelanggan.

Malah dia kemudiannya melemparkan paparan lilin dan beberapa barangan lain ke arah tukang gunting rambut sebelum beredar.

Sarjan Kelly memberitahu media Connecticut, Hartford Courant: "Dia tidak suka potongan rambutnya."

"Dia tidak suka gaya rambutnya dipotong."

Becker kemudiannya kembali ke salon berkenaan dan menuntut supaya tukang gunting rambut "memperbetulkan" gaya baharunya itu tetapi salon tersebut enggan melakukannya.

Dia kemudiannya ditahan di kediamannya di Stamford atas dakwaan menganggu keamanan dan jenayah kerosakan. - mirror.co.uk

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Marina Torch Dubai Terbakar

Klik

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain