China Tahan 25 Penumpang Buka Pintu Kecemasan Sebelum Pesawat Berlepas

BEIJING: Polis China meanahan 25 orang penumpang sebuah pesawat kerana membuka pintu kecemasan sebelum pesawat itu berlepas . Penumpang berkenaan berang selepas penerbangan tersebut ditangguhkan kerana salji, lapor media tempatan.

Penumpang pesawat berkenaan dipaksa duduk di tempat duduk mereka selama empat jam pada Sabtu selepas pesawat yang sepatutnya berlepas dari bandar Kunming ke Beijing mengalami kelewatan, lapor agensi berita Xinhua. 

Selepas mereka dibenarkan turun daripada pesawat atas faktor keselamatan, beberapa penumpamng 'membuka tiga pintu kecemasan dalam cubaan untuk menghentikan pesawat berkenaan', sekaligus menyebabkan pesawat tersebut terpaksa kembali ke terminal, kata seorang penumpang kepada Xinhua. 

Penumpang berkenaan menambahkan mereka yang berada dalam pesawat bimbang juruterbang tidak berjaya mengawal diri selepas dia 'dicaci dan dimaki' oleh penumpang pesawat berkenaan, lapor Xinhua.

pesawat, China, pintu kecemasan

Klik

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Artikel Lain