suria

Pengarang

AFP

AFP

Sumber dari Agence France-Presse

23 gadis Rohingya dibawa ke Malaysia diselamat, nyaris jadi korban perdagangan manusia

SERAMAI 23 gadis etnik Rohingya diselamatkan selepas dibawa dari kem pelarian ke Dhaka, Bangladesh untuk dihantar ke Malaysia menggunakan laluan udara, kata polis Bangladesh Ahad.

Lelaki potong jari kerana tersilap undi parti

SEORANG lelaki warga India terdesak memotong jari telunjuknya selepas tersilap mengundi parti pada pilihan raya negara itu.

Malaysia berang Singapura hantar pencalonan budaya 'street food' ke Unesco

SINGAPURA pada Khamis mempertahankan tindakannya mencalonkan makanan jalanannya (street food) untuk pengiktirafan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB), sebagai bidaan bagi 'melindungi' budaya tempatan selepas berita berkenaan mencetuskan pertikaian di Malaysia.

Tujuh Maut Serangan Di London Bridge

LONDON: Ketua Scotland Yard mendedahkan angka kematian akibat serangan pengganas di London Bridge meningkat kepada tujuh orang dan hampir 50 orang lagi dilaporkan cedera.

Sekurang-Kurangnya 20 Mangsa Dikejarkan Ke Hospital

LONDON: Perkhidmatan Ambulans London mengesahkan sekurang-kurangnya 20 orang telah dihantar ke hospital akibat serangan di pusat bandar London, malam Sabtu.

Bapa 'Akhiri' Rawatan Anak Hidap Penyakit Pokok

DHAKA: Kanak-kanak perempuan Bangladesh yang disahkan menghidap penyakit pelik, dikenali sebagai 'sindrom manusia pokok' telah meninggalkan hospital, bapanya memberitahu AFP, Isnin.

Lapan Pelajar Maut Dalam Runtuhan Salji Di Jepun

TOKYO: Lapan pelajar sekolah tinggi yang sedang melakukan aktiviti mendaki gunung di Jepun maut dalam kejadian runtuhan salji dan lebih daripada 30 yang lain cedera, Isnin.

Penyerang Lahir Di Britain, Tahu Tentang Khidmat Risikan - Theresa May

LONDON: Lelaki yang melancarkan serangan maut di luar bangunan Parlimen pada Rabu, dilahirkan di Britain dan tahu tentang perkhidmatan risikan, kata Perdana Menteri Theresa May.

Rakyat Malaysia Disekat Keluar Dari Korea Utara

SEOUL: Pyongyang mengharamkan semua rakyat Malaysia di Korea Utara meninggalkan negara itu, menurut media negeri, Selasa, menyebabkan mereka berpotensi ditahan sebagai 'tahanan' di tengah-tengah ketegangan hubungan diplomatik antara Pyongyang dan Kuala Lumpur.

Korea Utara Hasilkan Senjata Kimia Di Lapan Lokasi - Seoul

SEOUL: Korea Utara mempunyai sehingga 5,000 tan senjata kimia, menurut pakar-pakar Korea Selatan, termasuk bahan kimia yang digunakan untuk membunuh abang tiri kepada pemimpin negara itu sendiri, Kim Jong-nam.