Presiden Rusia Vladimir Putin Umum Penceraian - Dunia | mStar

Presiden Rusia Vladimir Putin Umum Penceraian

Rakaman video oleh Russia24 TV Channel menunjukkan Presiden Rusia, Vladimir Putin (dua, kanan) dan isterinya, Lyudmila (kanan) membuat pengumuman mengenai penceraian mereka selepas berkahwin selama hampir 30 tahun. Foto AP
Rakaman video oleh Russia24 TV Channel menunjukkan Presiden Rusia, Vladimir Putin (dua, kanan) dan isterinya, Lyudmila (kanan) membuat pengumuman mengenai penceraian mereka selepas berkahwin selama hampir 30 tahun. Foto AP

MOSCOW: Presiden Rusia, Vladimir Putin dan isterinya, Lyudmila mengumumkan perceraian mereka pada Khamis (waktu tempatan) dalam satu temu bual dengan televisyen selepas menyaksikan persembahan balet "Esmeralda" di Kremlin.

Berikut adalah transkrip pengumuman pasangan itu sejurus memberi respons menegenai pertunjukan balet yang mereka tonton:

Penemuramah: Bagaimana anda menyukai balet 'Esmeralda?

Putin: Ia adalah sempurna. Muzik yang hebat, persembahannya, prestasinya. Mereka semua sangat berbakat.

Lyudmila: Muziknya adalah sangat cantik. Ia seolah-olah balet kita telah mencapai ke puncak dan kesempurnaan. Penari bergerak begitu ringan di atas pentas.

Penemuramah: Jika anda tidak keberatan, satu soalan lagi. Anda dilihat amat jarang bersama-sama dan ada khabar angin bahawa anda tidak lagi hidup bersama. Adakah ia benar?

Putin: Ia adalah benar. Semua aktiviti saya, kerja dikaitkan dengan hidup orang ramai. Sesetengah orang seperti itu, ada yang tidak dan ada orang yang benar-benar serasi dengan ini. Lyudmila Alexandrovna telah berada dengan kuat selama lapan tahun. Ia adalah satu keputusan bersama.

Lyudmila: Ia benar-benar adalah keputusan bersama kami. Vladimir Vladimirovich benar-benar dibebani dengan kerja, anak-anak kita membesar dan mereka hidup sendiri. Perkahwinan kami berakhir, ini kerana kami dikatakan jarang bertemu antara satu sama lain. Saya benar-benar tidak suka publisiti. Jarak adalah sukar untuk saya dan boleh dikatakan kami tidak melihat satu sama lain.

Putin: Kami akan sentiasa menjadi sangat rapat antara satu sama lain. Saya pasti, selama-lamanya.

Lyudmila: Kami mempunyai hubungan yang sangat baik. Saya amat berterima kasih kepada Vladimir Vladimirovich bahawa dia masih menyokong saya. Dan anak-anak, dia benar-benar mengambil berat tentang mereka. Dan anak-anak merasainya.

Penemuduga: Perkataan ini tidak dikatakan dan saya takut untuk mengatakan ini, tetapi adakah ini perceraian?

Lyudmila: Anda boleh mengatakan ia adalah satu perceraian yang beradab. - AFP

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain