Persatuan Olahraga Sabah Jamin Dapat CF Sementara Kompleks Sukan Ranau

KUALA LUMPUR: Persatuan Olahraga Amatur Negeri Sabah (POANS) memberi jaminan bahawa Sijil Layak Menduduki (CF) sementara bagi Kompleks Sukan Ranau akan diluluskan oleh Majlis Daerah Ranau (MDR) dalam masa terdekat ini.

Presidennya Paiman Abdul Karim berkata beliau telah berbincang dengan MDR dan pihak berkuasa tempatan itu tidak mempunyai halangan untuk meluluskan permohonan CF itu.

"Dengan kelulusan itu, atlet olahraga negara boleh memulakan latihan di kompleks itu pada awal Mei ini sebagai persiapan menghadapi Sukan SEA 2011 di Indonesia, November ini," katanya.

Sebagai syarat mendapatkan CF sementara, POANS telah menyediakan sebuah alat jana kuasa sementara dan sebuah lori tangki bagi menyediakan bekalan elektrik dan air kepada atlet yang berlatih di kompleks itu buat sementara waktu, katanya.

Paiman berkata kerajaan Sabah juga bersetuju untuk menyumbang peruntukan bagi membeli peralatan gimnasium dengan kos anggaran antara RM2 hingga RM3 juta.

Sebelum ini, Kesatuan Olahraga Amatur Malaysia (KOAM) mengambil keputusan menjadikan kompleks itu sebagai lokasi latihan persiapan 15 atlet yang akan menyertai Sukan SEA 2011.

Bagaimanapun, Lembaga Sukan Negeri Sabah melaporkan bahawa kompleks itu belum dilengkapi kemudahan bekalan elektrik dan air yang tetap berikutan pembinaan kompleks itu dijangka siap sepenuhnya April ini.

Kompleks itu mula dibina pada 2007. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Artikel Lain