“Sekurang-kurangnya aku tak curang” - Ifa Raziah bengang isu dipeluk Boy Iman

Foto Boy berpeluk dengan Ifa mengundang kecaman netizen. Foto Instagram: @boyiman_dbi.

FOTO yang menampilkan aksi penerbit dan pelakon Datuk Boy Iman memeluk penyanyi Ifa Raziah yang dimuat naik di laman Instagram Boy Iman mengundang kecaman netizen.

Rata-rata mereka mempertikaikan tindakan Boy Iman dan Ifa tidak menjaga sensiviti sebagai penganut agama Islam yang mengharamkan sentuhan bukan mahram.

Namun, Ifa, 43, mempersoalkan drama atau filem yang mempunyai babak berpelukan dan bersentuhan namun masih dianggap boleh dilakukan sebab hanya lakonan.

"Dok berlakon dalam drama dan filem tu ada juga babak berpeluk, bercium, berpegang tangan.

Status yang dimuat naik Ifa menerusi laman Instastory miliknya.

"Kadang-kadang tu sampai terlajak beromen pun ada selagi ruang dan peluang itu tak apa dibolehkan sebab berlakon saja walaupun bukan mahram.

"Walaupun bukan ada perasaan hawa nafsu tu halal ke?" tulis Ifa menerusi laman Instastory miliknya.

Penyanyi lagu Terus Terang ini juga berang dengan komen netizen yang mengatakan dia seperti berlaku curang dengan suaminya.

Menurut Ifa, suaminya iaitu Mohd Yani Abdul Rahman mengenali diri sebenarnya lebih daripada orang lain.

Ifa tidak kisah jika ada pihak yang tidak menyukainya.

"Sekurang-kurangnya aku tak curang dengan laki (suami) aku! Atau 'main' (mempunayi hubungan) dengan jantan lain atau bercinta dengan jantan lain.

"Hello suami aku pun kenal siapa aku sebenarnya baik dan buruk aku," katanya.

Dalam pada itu, Ifa sudah tidak kisah sekiranya ada pihak yang tidak menyukainya kerana beranggapan perkara itu tidak penting lagi.

"Akan sampai satu tahap, ia sudah tidak penting lagi. Anda suka saya ke, tak suka ke, ada aku kisah?

"Nak suka alhamdulillah. Tak suka pun tak ada hal la. Tak semua orang suka kita dan kita pun tak perlu suka semua orang!" ujarnya.

Ifa Raziah, Boy Iman

Artikel Berkaitan

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain