Hidayah Itu Milik Tuhan - Brian Chen - Hiburan | mStar

Hidayah Itu Milik Tuhan - Brian Chen

Brian berharap tahun ini dia boleh berpuasa penuh seperti dua tahun lalu. Foto Instagram Abang Brian.

KEMERIAHAN menyambut bulan Ramadan tidak hanya dinikmati oleh masyarakat Melayu, malah ia turut dirasai oleh penyampai radio Suria FM, Brian Chen.

Memasuki tahun ketiga berpuasa penuh, Brian, 31, mengakui ada yang bertanya mengenai keinginannya untuk mendalami agama Islam.

"Saya bersyukur tahun ini saya akan cuba untuk berpuasa penuh seperti dua tahun lalu. Ramai yang bertanya kepada saya bila dah seronok berpuasa ini, pernah tak terlintas untuk pelajari Islam lebih mendalam.

"Apa yang saya boleh katakan, hidayah itu milik Tuhan. Saya tak boleh nak beri jawapan untuk soalan seperti itu," kata Brian.

Brian sudah mengamalkan berpuasa sejak enam tahun lalu. 

Bagi memastikan dirinya kekal bertenaga, Brian akan bersahur dan berkongsi penyediaan hidangan secara sihat menerusi Instagram miliknya.

Meskipun terpaksa bangun seawal pukul 4 pagi, Brian tidak menganggap perkara tersebut sebagai suatu bebanan kerana telah biasa dengan rutin tersebut.

“Bagai kata pepatah, alah bisa tegal biasa, jadi saya tidak mempunyai masalah untuk bangun pagi kerana ia sememangnya rutin sepanjang Ramadan sejak tiga tahun lalu,” jelas penyampai segmen Menu Suria itu bersemangat.

Selain menyertai kenalan beragama Islam berpuasa, pemuda kelahiran Batu Pahat, Johor itu juga mengakui memperoleh banyak manfaat daripada amalan tersebut.

Brian Chen , Suria FM

Artikel Sebelum

Buat Apa Nak Malu? - Syafie Naswip

Artikel Berikut

Tun M Senyum, Fathia Mohon Maaf

Artikel Berkaitan

Fizi Ali Sorok Cerita Dalam Kain

DJ Lin Sibuk Kejar Trend