APO2016: Hampir 700,000 Undi Diterima, Aktres Terbaik Jadi Tumpuan - Hiburan | mStar

APO2016: Hampir 700,000 Undi Diterima, Aktres Terbaik Jadi Tumpuan

PETALING JAYA: Aktres Terbaik Pilihan Online antara kategori yang mendapat sambutan paling tinggi di kalangan pengundi Anugerah Pilihan Online (APO2016) sejak tempoh pengundian dibuka pada 1 April lalu.

Artis yang tersenarai dalam kategori itu ialah Ayda Jebat, Janna Nick, Mia Ahmad, Mira Filzah dan Zara Zya.

Ini bermakna lima artis berkenaan sedang berentap untuk berada dalam kedudukan tertinggi sebelum diumumkan sebagai pemenang dalam APO2016 yang bakal berlangsung pada Sabtu ini.

Berdasarkan kepada pola pengundian, semua artis itu melalui proses yang sengit apabila jumlah undian masing-masing mengekori rapat.

Kedudukan kedua paling tinggi mendapat undian ialah Wanita Anggun Pilihan Dnars yang menyaksikan calon-calonnya ialah Janna Nick, Mia Ahmad, Mira Filzah, Datuk Siti Nurhaliza dan Siti Nordiana.

Mia Ahmad dan Mira Filzah dapat dilihat sebagai calon kesukaan ramai kerana berjaya menempatlkan diri dalam dua kategori berkenaan yang tinggi undiannya.

Mira Filzah semakin menjadi tumpuan.
Namun, pengaruh itu bukan penentu untuk mereka mendapat kemenangan kerana pelbagai jangkaan boleh berlaku sehinggalah undian ditutup pada Rabu ini.

Sementara itu kategori ketiga yang mendapat sambutan ramai ialah Penyampai Radio Pilihan Online membabitkan AG (Kool FM), Fara Fauzana (bekas deejay Hot FM), DJ Lin (Suria FM) Johan (Era FM) dan Radin (Era FM).

Sehingga Isnin, jumlah keseluruhan undian yang diterima hampir 700,000 dan angka itu dijangka meningkat sebaik sahaja tarikh akhir pengundian iaitu Rabu ini.

Dalam pada itu pihak jawatankuasa APO2016 mengumumkan, proses pengiraan undi untuk lima finalis adalah berdasarkan 100 peratus undian peminat di laman web khas yang disediakan.

Sistem pemarkahan yang memperuntukan 30 peratus daripada juri profesional sebelum ini hanya terpakai pada peringkat pencalonan awal sahaja dan tidak kepada peringkat akhir.

Perkara itu diumumkan oleh Pengerusi Star Media Radio Group, Datuk Dr. Aminuddin Mohd Rouse dalam satu taklimat di sini pada Isnin.

Semua undian akan diaudit oleh juruaudit bertauliah iaitu BDO Governance Advisory.

APO2016 yang akan berlangsung pada Sabtu ini memperuntukan 18 kategori termasuklah kategori utama itu Personaliti Terunggul APO2016.

Ia akan disiarkan secara langsung menerusi TV2 dari Auditorium Perdana, Angkasapuri pada pukul 9 malam.

Anugerah ini bertemakan Glam Digital dihebatkan oleh Dnars sebagai penaja utama.
APO2016

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain