Pelakon Raja Farah Bercerai Talak Satu - Hiburan | mStar

Pelakon Raja Farah Bercerai Talak Satu

Raja Farah ditemui pemberita selepas selesai prosiding penceraiannya di di mahkamah rendah syariah Wilayah Persekutuan pada Isnin.

DIKEMASKINI

KUALA LUMPUR: Pelakon Raja Farah Raja Aziz, 27,  bercerai talak satu dengan Megat Bashirun Qhuyum Zakaria, 30, selepas lima tahun mendirikan rumah tangga.

Pasangan itu bercerai dalam prosiding tertutup di mahkamah rendah syariah Wilayah Persekutuan di sini pada pagi Isnin.

Lafaz cerai dilakukan di hadapan Hakim Syarie, Umamuddin Yunus mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah Persekutuan) 1984.

Saat bahagia Raja Farah dan Megat Bashirun.

Raja Farah yang ditemui selepas prosiding berkata, dia dan Megat bercerai secara baik tetapi dengan bersyarat yang enggan didedahkan.

"Kami  bercerai kerana sudah tiada persefahaman. Bagaimanapun saya tidak boleh memberitahu syarat-syarat yang dipersetujui bersama itu," katanya.

Pada prosiding itu, Raja Farah ditemani bapa, Raja Aziz Raja Ngah dan peguamnya Muhammad Nur Hafiz Roslan manakala Megat hadir bersama ayahnya, Datuk Zakaria Brahim.

Megat berkata, dia redha dengan penceraian itu dan bergarap agar kedua-dua mereka dapat menjeruskan kehidupan seperti biasa.

"Saya terima akan ketentuan ini. Di harap kami dapat meneruskan  kehidupan dengan hal masing-masing," ujarnya.

Terdahulu Raja Farah telah memfailkan permohonan cerai pada 5 Mei lalu.

Raja Farah dan Megat telah bernikah pada 12 November  2010 di Bukit Jelutong. Bagaimanapun, hasil perkahwinan itu, mereka tidak dikurniakan cahaya mata.

Raja Farah

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Lebih Artikel

Rakyat Pahang terima Sultan baharu