"Lebih Manis Datang Tegur Salah Saya" - Syafiq Kyle - Hiburan | mStar

"Lebih Manis Datang Tegur Salah Saya" - Syafiq Kyle

Syafiq Kyle
PETALING JAYA: Pelakon Syafiq Kyle menafikan dirinya tidak boleh dikritik seperti mana dilaporkan di dalam sebuah akhbar mingguan pada Ahad.

Syafiq atau nama sebenarnya Mohd Syafiq Shamim Abdul Razak, 23, berkata, dia sentiasa bersifat terbuka dan menerima semua kritikan secara positif dan tidak pernah melenting jika ditegur.

“Saya ada terbaca artikel itu dan berasa hairan kerana sekarang ini saya sibuk dengan pengacaraan selain buat kerja belakang tabir. Jarang saya di set pengambaran sekarang ini.

“Kalau bab lakonan, saya sentiasa menerima kritikan kerana saya pun bukannya orang lama dalam industri dan setiap kritikan itu saya ambil secara positif,” katanya kepada mStar Online.

Menerusi ruangan pojok akhbar mingguan berkenaan, Syafiq dikatakan tidak boleh menerima teguran daripada pihak luar yang mengkritik lakonannya.

Perkara itu membuatkan ada segelintir pihak kurang senang dengan sikapnya itu yang masih tidak berubah sejak mula berkecimpung dalam dunia lakonan beberapa tahun lalu.

Dalam pada itu, Syafiq berkata dia bukan sekadar boleh menerima kritikan malah seringkali meminta pengarah menegur cara lakonannya untuk mendapatkan kualiti yang bagus.

Katanya lagi, tuduhan yang dilemparkan seperti itu sedikit sebanyak cuba menjatuhkan namanya di dalam industri.

“Sepanjang saya bekerja sebagai seorang pelakon, saya sendiri selalu bertanyakan kepada pengarah sama ada okay atau tidak cara lakonan saya.

“Memang agak terkejut la bila ada orang menyampaikan berita sebegitu kerana boleh memburukkan nama saya,” katanya.

Malah kata Syafiq, dia tidak mengenali individu yang dikatakan orang berpengaruh dalam industri hiburan tersebut dan menggangap lebih manis datang dan tegur dihadapannya bukan menyampaikan pada orang lain.

Dalam perkembangan lain, Syafiq kini mengikuti beberapa program televisyen bersempena dengan sambutan Aidilfitri dan bercadang ingin mengurangkan aktiviti lakonan pada bulan Ramadan.
Syafiq Kyle

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ulat tiket: Jangan beli!