Kumpulan Shiro Tidak Akan Ketepikan RTM

Kumpulan Shiro bukan muka Astro sebaliknya utamakan tawaran RTM.

PETALING JAYA: Kumpulan Shiro menjelaskan mereka sentiasa memberi keutamaan terhadap tawaran yang datang daripada pihak stesen televisyen RTM sebagai tanda mengenang jasa stesen itu biarpun mereka banyak menerima tawaran daripada stesen televisyen lain.

Salah seorang ahlinya, Ajak atau Mohd Hanaffi Razak, 27, berkata, RTM sentiasa menyokong kerjaya seni mereka sebelum dikenali dalam dunia lawak tanah air.

"Alhamdulillah perjalanan kerjaya Shiro semakin lama semakin baik dan banyak tawaran yang kami dapat termasuk dalam bidang pengacaraan di semua stesen televisyen bukan tertumpu pada Astro sahaja.

"Kami paling tidak boleh tolak tawaran daripada pihak RTM kerana stesen televisyen itu yang banyak membantu kerjaya Shiro daripada tidak dikenali dulu sehingga sekarang," ujarnya kepada mStar Online.

Selain Ajak, Shiro turut dianggotai oleh Sharol atau nama sebenarnya Shahrol Azizi Azmi.

Mereka lebih menyerlah selepas menyertai rancangan Raja Lawak nusim keenam terbitan Astro.

Tambah Ajak, biarpun kerjaya mereka diuruskan oleh pihak Astro, namun, mereka sudah sudah memberitahu pihak pengurusan itu bahawa semua tawaran dari RTM perlu diberi keutamaan biarpun bayaran lebih rendah daripada tawaran lain. 

Mereka juga tidak mahu dikatakan sebagai 'kacang lupakan kulit' terhadap pihak yang banyak memberi peluang kepada mereka ketika di awal kemunculan.

"Kalau tawaran itu datang daripada pihak RTM memang kami akan beritahu pengurusan supaya kalau boleh kami ingin lakukan dan beri keutamaan.

"Kami ingat jasa mereka dulu, masa orang tidak kenal Shiro, tawaran diberikan RTM tidak putus-putus hingga kami boleh bertahan dalam industri seni ini," ujarnya.

Sementara itu, bercerita tentang perkembangan kerjaya kumpulan ini, Ajak berkata, kedua-dua mereka banyak menerima tawaran sebagai pengacara bagi program hiburan.

"Saya baru sahaja diperkenal sebagai hos rancangan Galaksi di TV9 bersama pelakon Tasha Shila, sementara Sharol sibuk sebagai pengacara program Sukalattew di Astro Warna," katanya.

Shiro

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Artikel Lain