suria

13 Peserta Kilauan Emas Musim kempat Dipilih

Barisan peserta dan tenaga pengajar rancangan Kilauan Emas musim keempat yang bakal disiarkan pada 23 Apri ini.

KUALA LUMPUR: Seramai 13 peserta bakal berentap dalam program realiti Kilauan Emas musim keempat yang bakal berlangsung  di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil di sini pada setiap Rabu bermula 23 April ini. 

Ia akan disiarkan secara langsung menerusi saluran di Astro Prima (105).  

Pengurus Saluran Astro Prima, Namanzee Harris berkata, peserta kali ini lebih bersedia dan memahami konsep program tersebut  selepas tiga musim bersiaran. 

"Apa yang saya lihat kesemua peserta kali ini memang sudah bersedia daripada segi persembahan dan kebanyakan mereka yang datang uji bakat sudah tahu apa yang kami mahukan. 

"Peserta yang terpilih ini mempunyai kekuatan dan personaliti berbeza yang mana saya yakin dapat memberi persaingan dan mewarnai pertandingan ini," katanya pada sidang media mengumumkan barisan peserta itu di Saloma Bistro, di sini, Selasa. 

Inilah 13 peserta Kilauan Emas musim keempat.

Dalam pada itu, tiga orang juri tetap dipertanggungjawabkan menilai persembahan para peserta mengikut kriteria yang ditetapkan. 

Juri yang dipilih ialah pengarah muzik terkenal Datuk Ramli MS, penyanyi tersohor Ziana Zain dan seorang juri undangan yang akan bertukar ganti setiap minggu. 

Sementara itu individu lain yang turut terlibat ialah Datuk Adnan Abu Hassan yang bertindak sebagai guru nyanyian, Siti Hajar (guru vokal), Shah (Slam - Guru muzik) dan Ahmad Kassan (Guru Tarian). 

Program ini masih mengekalkan format yang sama iaitu pemarkahan dinilai sebanyak 70 peratus daripada juri tetap, manakala 30 peratus melalui undian penonton menerusi Sistem Khidmat Pesanan Ringkas ( SMS). 

Juara Kilauan Emas bakal membawa pulang wang tunai sebanyak RM100,000 dan sebuah kereta Toyota Camry berserta sebuah trofi. 

Manakala pemenang tempat kedua bakal membawa pulang wang tunai sebanyak RM50,000 dan sebuah kereta Nissan X Gear serta sebuah trofi. 

Sementara tempat ketiga bakal membawa pulang wang tunai RM20,000 dan trofi. 

Program ini masih mengekalkan pengacara musim sebelum ini iaitu penyampai radio Sinar FM, Raja Azura. 

Artikel Berkaitan

Artikel Lain