'Ombak Rindu' Lagu Melayu Popular Pusat Karaoke Neway

Barisan artis yang mendapat anugerah Lagu karaoke Melayu Popular Neway. Foto FAIHAN GHANI
Barisan artis yang mendapat anugerah Lagu karaoke Melayu Popular Neway. Foto FAIHAN GHANI
Barisan artis yang mendapat anugerah Lagu karaoke Melayu Popular Neway. Foto FAIHAN GHANI

PETALING JAYA: Lagu Ombak Rindu mendapat penganugerahan Lagu Melayu Paling Popular Neway 2013 apabila ia menjadi pilihan pengunjung di pusat karaoke berkenaan.

Menurut pengurus pemasaran Neway Karaoke Box Malaysia, Aining Wong, lagu nyanyian Adira dan Hafiz itu menjadi pilihan terbanyak iaitu lebih daripada 10,000 kali dimainkan pelanggan.

"Kerana populariti filem Ombak Rindu membuatkan lagu tersebut turut menjadi popular di pusat karaoke kami.

"Kiraan dibuat bermula Januari 2012 hingga Jun 2013. Selain itu lagu Sayang nyanyian Shae pula mendapat tempat kedua manakala Teman Pengganti (Black dan Malique)," katanya.

Aining ditemui pada majlis rumah terbuka Aidilfitri dan Anugerah lagu Melayu paling popular oleh pusat hiburan itu.

Pada majlis tersebut, sebanyak 12 lagu popular diberi penganugerahan berkenaan termasuklah Andai Ku bercinta Lagi (MOJO) yang mendapat tempat keempat dan Muara Hati (Hafiz dan Datuk Siti Nurhaliza) berada di tangga kelima.

Manakala lagu Sudah Cukup Sudah (Nirwana Band) dan Putih-Putih Melati (ST12) masing-masing mendapat tempat keenam dan ketujuh.

Selain itu Sahabat nyanyian Najwa Latif menduduki tempat kelapan diikuti lagu Aku Suka Dia (Ainan Tasneem) berada di tangga kesembilan.

Tempat 10 hingga 12 masing-masing dimenangi oleh Rembau Most Wanted (Waris), Cerita Dia (Drama Band) dan Sesaat Kau Datang (Ramlah Ram dan Sleeq).

Menurut Aining, pihaknya amat berbesar hati kerana berpeluang menganjurkan majlis berkenaan buat pertama kalinya dan ia akan menjadi sebagai acara tahunan.

"Anugerah ini merupakan satu pengiktirafan di atas sumbangan dan bakat yang lahir di dalam industri hiburan. Semoga pengiktirafan ini diterima baik oleh industri hiburan tanah air,” ujarnya.

Tambah Aining, selain bersandarkan populariti dan kekuatan lagu, peranan daripada pihak media turut menyumbang kepada jangka hayat sesebuah lagu itu untuk terus bertahan dan mengungguli carta.

Di samping itu, kerjasama yang dijalankan dengan syarikat rakaman seperti aktiviti-aktiviti promosi bersama artis banyak membantu populariti pusat hiburan tersebut untuk kekal sebagai pilihan pelanggan.

Artikel Berikut

Klik

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Artikel Lain

Hanya 1 kes baharu Covid-19