Bintang Korea, Kim Jin Sung Akui Wajah Wanita Malaysia Lebih Asli - Hiburan | mStar

Bintang Korea, Kim Jin Sung Akui Wajah Wanita Malaysia Lebih Asli

Kim Jin Sung meminati wajah wnaita malaysia. Foto RAYMOND OOI
Kim Jin Sung meminati wajah wnaita malaysia. Foto RAYMOND OOI

PETALING JAYA: Pelakon dari Korea Selatan, Kim Jin Sung menyifatkan wajah wanita di Malaysia mempunyai tarikan yang tersendiri selain berhasrat untuk memiliki kekasih dari negara ini.

Jin Sung, 27, atau lebih selesa dipanggil JS, berkata, wanita Malaysia mempunyai kecantikan yang asli berbanding wanita di negaranya yang kebanyakan melakukan pembedahan plastik.

"Sebenarnya saya bukan tergolong di kalangan orang yang membuat pembedahan plastik untuk perubahan wajah seperti kebanyakan masyarakat di Korea. Saya lebih suka wajah yang asli kerana ia memberi daya tarikan yang tersendiri.

"Apabila datang ke Malaysia pada Mei lalu, saya terkejut ramai wanita di negara ini memiliki wajah yang cantik tanpa perlu mengubah muka dengan pembedahan.

"Perkara itu membuatkan saya sudah mula berkenan dengan wanita Malaysia. kalau boleh saya mahu mencari kekasih dari negara ini," katanya kepada mStar Online.

Tambah JS, jika berpeluang memiliki kekasih di negara ini, dia inginkan wanita yang berwajah seakan-akan pelakon drama Autumn Di Hatiku iaitu Ezzaty Abdullah dan memiliki ketinggian seperti Hanez Suraya.

"Bunyi macam pelik, tetapi itulah ciri-ciri wanita yang saya idamkan," selorohnya.

JS yang juga membintangi Autumn Di Hatiku merupakan seorang model dan pelakon baru di negaranya.

Pada masa sama dia turut telah mempelajari Bahasa Melayu selama setahun di Universiti Kajian Luar Negeri, Hankuk, Seoul, sebelum berlakon dalam drama tersebut.

"Empat tahun saya bergelar model dan saya pernah menjadi pelakon tambahan untuk beberapa drama Korea.

"Tidak sangka pengajian Bahasa Melayu yang saya ambil pada mulanya kerana minat berubah menjadi satu platform untuk saya mengembangkan kerjaya seni saya di negara ini.

"Dan selepas menghantar video uji bakat, saya ditawarkan berlakon dalam Autumn Di Hatiku. Drama ini akan menjadi langkah sulung saya untuk bergerak lebih luas dalam industri seni tempatan," ujarnya.

Drama bersiri Autumn Di Hatiku akan bersiaran selama tiga hingga lima minit setiap hari bermula 3 Julai lalu menerusi laman www.tonton.com.my.

Ia turut dibarisi pelakon Hanez Suraya, Aiman Hakim Ridza, Anas Ridzuan dan Ezzaty serta

Drama ini mengisahkan seorang wanita bernama Nina lakonan Hanez Suraya yang meminati dunia K-Pop sehingga bertemu dengan seorang lelaki Korea bernama Park Au Tum.

Nina berusaha keras untuk mendapatkan cinta Au Tum dan terpaksa melalui pelbagai cabaran.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Zainuddin Maidin meninggal dunia

Enam lagi ahli Parlimen Umno keluar parti