RL7: Kumpulan Okay Terkejut Mendahalui Minggu Keempat - Hiburan | mStar

RL7: Kumpulan Okay Terkejut Mendahalui Minggu Keempat

Kumpulan Okay
Kumpulan Okay

KUALA LUMPUR: Kumpulan Okay yang dianggotai oleh Mozaid Idris dan Nur Ibrahim Idris mengakui terkejut apabila mendapat undian tertinggi iaitu sebanyak 16 peratus pada pertandingan minggu keempat program Raja Lawak 7 yang berlangsung di Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) malam Jumaat.

Mozaid bagaimanapun berkata, masih banyak ruang yang perlu diperbaiki dan kedudukan tersebut telah menaikkan semangat mereka untuk terus berjuang dalam pertandingan tersebut.

"Kami terkejut berada di tempat pertama minggu ini namun ia menaikkan semangat kami untuk terus memberikan persembahan yang lebih baik," katanya ketika ditemui mStar Online pada malam Jumaat.

Mozaid berkata, pada peringkat ini, dia menganggap kesemua 11 peserta yang masih kekal adalah pesaing kerana masing-masing mempunyai kelebihan tersendiri.

"Sukar untuk kata siapa pesaing kerana kami semua sedang bermula untuk menunjukkan kehebatan masing-masing dan pada tahap ini kami semua berada ditahap sama," jelasnya.

Dalam pada itu, tiga kumpulan iaitu Bora, Kintan dan Tuah berada di kedudukan terendah pada malam tersebut namun tiada sebarang penyingkiran dilakukan.

Tiga juri tetap yang mengadili peserta adalah Datuk AC Mizal, Saiful Apek dan Isma Aliff.

Sementara itu, pada pertandingan minggu hadapan akan memperlihatkan para peserta berkolaborasi dengan pelawak terkenal tanah air di atas pentas.

Bagaimanapun mereka tidak boleh memilih dengan pelawak mana mereka ingin bekerjasama dan ia akan dibuat secara cabutan undian.

"Ia akan menjadi satu cabaran besar buat kesemua peserta kerana menguji kebolehan mereka berinteraksi dan mewujudkan keserasian dengan pelawak jemputan bagi memberikan persembahan hebat," jelas Pengurus Saluran Premium Astro, Nizam Sani.

Dalam perkembangan sama, Mozaid berkata, mereka berharap dapat bekerjasama dengan Yasin dan Acong (Sweet Child) dalam persembahan minggu kelima itu.

Raja Lawak 7 disiarkan secara langsung di saluran Warna 132 dan Mustika HD setiap hari Jumaat pukul 10 malam.

Ia dihoskan oleh Johan dan Zizan.

Artikel Berkaitan

Artikel Lain