Tidak Beri Nafkah Anak dan Isteri, Aidil Zafuan Disaman Cara Tampalan - Hiburan | mStar

Tidak Beri Nafkah Anak dan Isteri, Aidil Zafuan Disaman Cara Tampalan

Aidil Zafuan
Aidil Zafuan

PETALING JAYA: Satu saman telah difailkan terhadap pemain bola sepak kebangsaan, Aidil Zafuan Abd. Radzak kerana gagal menunaikan tanggungjawabnya memberi nafkah semasa kepada isterinya, pelakon Rita Rudaini Mokhtar dan dua anaknya.

Peguam syarie Rita (plaintif), Datuk Mohd. Zaidi Mohd. Zain berkata, surat saman telahpun dihantar ke alamat rumah Aidil di Seremban, Negeri Sembilan, namun tiada sebarang maklum balas yang diberikan.

"Sebenarnya kami telah memfailkan saman sejak dua bulan lepas tetapi pihak kami tidak mendapat sebarang maklum balas daripada Aidil. Justeru kami memohon penyampaian notis saman secara tampalan daripada pihak mahkamah.

"Ia merupakan saman gantian dimana pihak kami akan menampal notis saman di rumah Aidil di Seremban, tempat kerja Aidil iaitu di Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dan Angkatan tentera Malaysia (ATM)," katanya.

Zaidi ditemui selepas sebutan di Mahkamah Rendah Syariah di sini, pada Isnin. Beliau hadir seorang diri tanpa ditemani anak guamnya, Rita.

Hakim syarie, Abd Halim Abu Samah menetapkan 13 Disember depan sebagai tarikh sebutan semula kes berkenaan dengan permohonan yang dibuat oleh pihak plaintif.

Sementara itu, Aidil, yang dihubungi mStar Online berkata, sehingga kini dia tidak mendapat sebarang surat saman daripada pihak isterinya itu.

"Walau sesibuk mana sekalipun, saya tidak akan mengabaikan hal-hal berkaitan mahkamah dan jujur saya katakan, saya atau pihak keluarga tidak mendapat sebarang surat saman daripada Rita.

"Kalau ada, sudah semestinya saya akan memberi surat balas atau membawa perkara ini merujuk kepada peguam saya," tegasnya.

Rita, 35 dan Aidil, 25, bernikah di Songkhla, Thailand pada 28 Februari 2008 tanpa pengetahuan keluarga pihak lelaki menyebabkan perkahwinan tersebut menimbulkan masalah yang berpanjangan.

Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan dua orang anak iaitu Airit Rayyan Rizqin, 4, dan Airit Qaqa Arjuna yang kini berusia kira-kira setahun.

Pada Januari lalu Aidil bertindak keluar dari rumah mereka di Damansara dekat sini ketika Rita bersama anak-anak pulang ke kampung halamannya di Perlis.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Anak Alicia Keys Gemarkan Perhatian

Artikel Berkaitan

Artikel Lain