Nadiya Nissa Berhenti Kerja Untuk Jadi Pelakon - Hiburan | mStar

Nadiya Nissa Berhenti Kerja Untuk Jadi Pelakon

Nadiya Nissa berhenti kerja untuk memberikan tumpuan kepada kerjaya lakonan.
Nadiya Nissa berhenti kerja untuk memberikan tumpuan kepada kerjaya lakonan.

PETALING JAYA: Pelakon Nadiya Nissa akhirnya menamatkan tugasnya sebagai pegawai perhubungan awan di sebuah jabatan kerajaan dan ingin memberikan fokus kepada bidang lakonan.

Nadiya, 27, berkata, dia tidak menyambung kontrak untuk jawatan itu selepas memikirkan minatnya dalam bidang lakonan serta tawaran yang tidak putus-putus diterimanya.

"Saya perlu mengorbankan salah satu kerana buat masa ini tidak mungkin saya mampu mengalas dua tanggungjawab secara serentak dan saya memilih untuk meneruskan kerjaya dalam bidang lakonan.

"Secara jujur bukan mudah untuk membuat keputusan ini tetapi atas dorongan daripada suami dan keluarga saya teruskan hasrat," katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Nadiya mengakui persaingan dalam industri perfileman sangat hebat dan menjelaskan sudah bersedia untuk menghadapi cabaran itu.

Sebagai pelakon dia peercaya selain persaingan perkara utama yang perlu diberi perhatian untuk terus kekal dalam industri seni adalah disiplin.

Sementara itu, ditanya mengenai kegagalan filem lakonannya iaitu Jiwa Taiko yang kurang mendapat sambutan di pawagam, Nadiya berkata daripada aspek seni dan produksi karya Osman Ali itu tidak pernah gagal dan menganggap perkara itu sebagai lumrah.

Nadiya telah melunaskan tanggungjawab walaupun sedikit kecewa dengan penerimaan masyarakat terhadap filem itu.

"Kecewa memang kecewa tetapi ia perlu dilihat daripada banyak faktor kerana tidak mendapat sambutan bukan bererti jalan cerita dan sudut teknikalnya juga gagal," ujarnya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Bapa Fouziah Gous Meninggal Dunia

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Harga petrol, diesel naik!