Kumpulan Shiro Dinobat Raja Lawak Musim Ke-6 - Hiburan | mStar

Kumpulan Shiro Dinobat Raja Lawak Musim Ke-6

Kumpulan Shiro.
Kumpulan Shiro.

PETALING JAYA: Kumpulan Shiro yang dianggotai oleh Shahrol Azizie Azmi dan Mohamad Hanaffi Razak telah dinobatkan sebagai juara program realiti Raja Lawak Astro musim ke enam dalam pertandingan akhir pada malam Jumaat.

Program yang bersiaran secara langsung dari Dewan Sivik, Majlis Bandaraya Petaling Jaya itu menyaksikan peserta yang berasal dari Kluang, Johor ini berjaya meraih undian peminat sebanyak 38 peratus.

Manakala kumpulan trio adik-beradik iaitu Zero yang dianggotai oleh Sharif Kadil Doli Sharif, Mohammad Syaiful Doli Sharif dan Sharif Kunal Doli Sharif menerima undian sebanyak 34.19 peratus sekadar berpuas hati di tempat kedua dan tempat ketiga menjadi milik kumpulan Cuit dengan undian 16.35 peratus.

Manakala kumpulan 2yol berada di tempat ke empat dengan peratusan iaitu 10.74 peratus.

Dengan kemenangan tersebut, kumpulan Shiro berjaya membawa pulang hadiah berupa wang tunai sebanyak RM100,000, barangan elektrik serta trofi sumbangan Astro.

Sementara kumpulan Zero, Cuit dan 2yol tidak pulang dengan tangan kosong apabila masing-masing berjaya meraih hadiah wang tunai RM50,000, RM30,000 dan RM10,000, barangan elektrik serta trofi.

Pada pertandingan itu, para peserta diberikan dua tugasan iaitu bebas dan komedi muzikal.

Raja Lawak ke enam dihoskan oleh Johan dan Zizan atau Jozan.

Sementara itu, kumpulan Shiro ketika ditemui melahirkan rasa terkejut dengan kemenangan mereka dan menganggap semua peserta pada malam itu hebat-hebat belaka.

"Kami masih tergaman sehingga tidak tahu apa ingin diucapkan namun kemenangan ini adalah bukti kesungguhan dan pengorbanan kami selama empat tahun mencuba nasib dalam Raja Lawak akhirnya membuahkan hasil," ujar Shahrol mewakili Shiro.

Pertandingan akhir itu diadili oleh tiga orang juri tetap iaitu David Teo, Sathiya dan Sheila Rusly sementara keputusan penuh pula ditentukan oleh penonton seratus peratus menerusi undian Khidmat Pesanan Ringkas (SMS).

Dalam perkembangan lain, Pengurus Saluran Astro Warna, Nizam Sani berkata, pihaknya gembira apabila program itu terus mendapat sambutan memberangsangkan daripada peminat dan pelanggan Astro apabila ratingnya meningkat setiap minggu.

Nizam berkaya, musim kali ini telah menunjukkan peningkatan mendadak walaupun Raja Lawak telah dipindahkan ke Astro Warna berbanding sebelum ini di Astro Prima.

"Sejak Raja Lawak musim ke enam dipindahkan ke Astro Warna, langganan pakej mustika telah meningkat selain berlaku pengurangan pemilik Astro membatalkan langganan pakej itu," ujarnya.

Tambahnya, Program ini akan diteruskan untuk musim berikutnya pada tahun hadapan dalam mencari bakat-bakat baru yang terpendam dalam bidang komedi.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Kematian kanggaru 'sado' ditangisi