Zed Zaidi Jadi Penerbit Filem - Hiburan | mStar

Zed Zaidi Jadi Penerbit Filem

Zed Zaidi.
Zed Zaidi.

KUALA LUMPUR: Pelakon, Zed Zaidi, 31, memberitahu bakal bertindak sebagai penerbit untuk sebuah filem bergenre drama gangster berjudul, Taiko terbitan syarikat miliknya Dzed Resources Sdn Bhd.

Zed berkata, dia mengambil keputusan untuk menjadi seorang penerbit filem kerana tiba masa dia mencuba sesuatu yang baru dalam perjalanan karier seninya.

"Sebagai seorang pelakon saya perlu memikirkan cara untuk menaikkan karier saya ke satu tahap lain.

"Saya memilih untuk menjadi penerbit filem Taiko dan berlakon adalah kerana saya tidak minat untuk menjadi pengarah kerana ia bukan kerja yang senang," katanya kepada mStar Online di sini, Selasa.

Dalam pada itu, Zed memberitahu filem berkenaan akan memulakan penggambaran pada Disember ini disekitar Kuala Lumpur.

Ujarnya, filem arahan Shariman Yaakup itu bakal mengandingkan dirinya sebagai pelakon bersama Neelofa, Faizal Hussien, Beto Khusyairi dan Namron.

Menelan kos sebanyak RM2 juta, Zed memberitahu pihaknya akan menggunakan khidmat pengarah aksi dari luar negara, John Laldanski bagi memantapkan mutu filem itu nanti.

"Dia pernah terlibat sebagai pengarah aksi untuk filem Ong Bak dan Tom-Yum-Goong," ujarnya.

Sementara itu, Zed memberitahu idea untuk menghasilkan filem berkenaan telah lama dilakukan tetapi terpaksa menunggu masa sesuai kerana perlu melalui banyak proses dan mencari dana.

"Banyak perkara perlu diambil kira sebelum boleh menghasilkan sebuah filem dapat dihasilkan tetapi akhirnya ia dapat dilaksanakan," katanya.

Artikel Sebelum

Yan Yee Berlatih Judo Demi 'Dark Sunset'

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ustazah sekolah dikhuatiri hilang