Marcell Tidak Kisah Digelar 'Penyanyi Recycle' - Hiburan | mStar

Marcell Tidak Kisah Digelar 'Penyanyi Recycle'

Marcell
Marcell

KUALA LUMPUR: Penyanyi Marcell Siahaan, 33, mengakui tidak kisah dengan gelaran 'penyanyi recycle' yang diberikan kepadanya oleh segelintir media di Indonesia kerana sering merakamkan semula lagu-lagu penyanyi lain dengan nafas baru.

Ujar suami kepada pengacara Rima Melati itu, jolokan tersebut tidak memberikan sebarang kesan kerana baginya lagu lama yang diberikan susunan dan sentuhan baru tetap akan kedengaran segar dan menarik.

"Ini bukan kali pertama saya mendengar komen sebegini. Ketika saya memperdengarkan album terbaru di Indonesia baru-baru ini, saya juga menerima kritikan sebegitu.

"Saya tidak kisah atau berasa takut jika ada yang menganggap saya tidak kreatif atau ketandusan idea. Sejujurnya, saya tidak peduli dengan gelaran 'penyanyi recycle' itu," katanya kepada mStar Online, baru-baru ini.

Jelas Marcell lagi, kecenderungannya merakamkan lagu-lagu penyanyi lain dalam nafas baru adalah berdasarkan keistimewaan lagu-lagu tersebut yang dirasakan bersesuaian dengannya.

Dalam album kelimanya ini, And The Story Continues..., Marcell memberikan nafas baru pada empat lagu lama iaitu Takkan Berganti nyanyian asal Dea Mirella, Sisa Semalam (Java Jive), Mau Dibawa Ke Mana (Armada) dan I Knew I Love You (Savage Garden).

"Dalam album terbaru ini pun saya merakamkan empat lagu recycle iaitu Takkan Berganti nyanyian Dea Mirella, Sisa Semalam (Java Jive), Mau Dibawa Ke Mana (Armada) dan I Knew I Love You (Savage Garden).

"Bagi saya, jika susunannya segar dan menarik, lagu itu tetap akan kedengaran seperti lagu baru juga," katanya.

Sebelum ini, Marcell pernah merakamkan semula lagu Candu Asmara nyanyian Cici Paramida dan Dirimu Diriku (Crisye).

Dalam pada itu, album terbaru Marcell yang memuatkan 11 trek lagu itu akan mula dipasarkan di Malaysia pada awal Jun depan.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Boo anjing paling comel di dunia mati