Aril, Akim gamatkan resepsi Adlin-Emelda

DIVA...kehadiran Aril menghangatkan lagi suasana resepsi perkahwinan juri AF7-nya, Adlin dan Emelda.
DIVA...kehadiran Aril menghangatkan lagi suasana resepsi perkahwinan juri AF7-nya, Adlin dan Emelda.
DIVA...kehadiran Aril menghangatkan lagi suasana resepsi perkahwinan juri AF7-nya, Adlin dan Emelda.

KEMERIAHAN majlis resepsi pengantin baru, Adlin Aman Ramlie dan Emelda Rosmila Abdul Hamid turut digamatkan oleh kehadiran dua alumni Akademi Fantasia 7, Aril dan Akim.

Mereka berdua yang baru pulang dari Indonesia terus diterbangkan ke majlis itu demi menyempurnakan permintaan Adlin sejak mereka dalam akademi lagi.

Aril mendendangkan lagu Nakal, Kasih Tak Sampai dan Larut secara duet dengan Akim. Sementara itu, Akim mengalunkan lagu barunya, Bengang, Bencinta dan I'm Yours.

Selain itu, mempelai termasuk 800 orang tetamu yang hadir turut dihiburkan oleh penyanyi dan pelakon Musly Ramli dan penyanyi Adibah Noor yang diundang khas dari Kuala Lumpur.

Kelihatan aura ala-ala Sultan Melaka terserlah dalam diri Adlin ditambah dengan Emelda di sebelah yang nampak penuh keaslian dan kemelayuan.

Emelda berbaju kurung lengkap berlian Swarowski dan renda Perancis ditambah dengan cucuk sanggul rekaan Emelda sendiri.

Majlis yang bermula pada pukul 8 malam itu turut diserikan dengan kehadiran para selebriti seperti Chef Wan, Afdlin Shauki, Raja Azmi Raja Sulaiman, Que Haidar, Linda Jasmine, Julie Dahlan, pengarah Saw Teong Hin, koreografer Pat Ibrahim dan pengarah Mamat Khalid.

Majlis yang diadakan di Dewan Bankuet SUK Perak, Ipoh itu tidak lengkap jika tidak dihadiri oleh tetamu kenamaan seperti seisi keluarga Raja Izzudin Iskandar Shah yang merupakan kerabat diraja Perak.

Pengantin dan tetamu dijamu dengan makanan nasi minyak dan lauk ayam tandoori istimewa dari Pakeeza Catering.

Setibanya pengantin selang 45 minit selepas itu, mereka terus diarak ke pelamin berkonsepkan songket pucuk rebung yang dihiasi dengan bunga ros dari China dan Belanda dengan rona warna-warna klasik purbakala rekaan Nas Great Idea.

Ketibaan mereka disambut dengan alunan marhaban dengan iringan paluan kompang, gambus dan alat-alat tradisional Melayu lain.

Abang ipar Emelda, pengacara AC Mizal bertindak selaku pengerusi majlis bagi memudahkan upacara seperti merenjis, makan beradab, persembahan artis jemputan dan memotong pulut kuning. Kesemuanya berjalan dengan lancar.

AC Mizal juga sempat menyanyi bersama Akim dan Aril menerusi lagu Larut.

Selepas bersanding dan merenjis, mempelai dibawa ke meja makan utama bertemakan adab-adab raja Melayu. Adlin dan Emelda diraikan ibarat raja dan permaisuri sehari. Meja itu turut dihiaskan oleh Nas Great Idea (Nas).

Selain majlis malam tadi, Nas juga membuat hantaran untuk pengantin lelaki dengan nama Agung Mulyajaya manakala hantaran daripada pihak perempuan diberi nama Biru Manjalara.

Difahamkan, mempelai membelanjakan kira-kira RM75,000 untuk semua rekaan dari Nas.

Mengenai persalinan pengantin, mereka mengenakan busana berkonsepkan tradisional `back to basic' dari segi warnanya iaitu putih dan fabrik songket.

Sebelum pulang pada pukul 11 malam, para tetamu turut dihadiahkan dengan bongkah berisi wajik.

Selepas majlis ini, mempelai akan diraikan oleh pihak lelaki di Meru, Klang pada 21 Jun depan dengan berkonsepkan Jawa manakala di hotel JW Marriot, Kuala Lumpur pada 11 Jun dengan tema Inggeris moden.

Lebih banyak foto mengenai resepsi tersebut boleh dilihat di galeri foto mStar.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain

Kerja rumah sebenarnya tugas siapa?