Hetty Sarlene jawab isu gambar 'mesra' di Bangkok - Hiburan | mStar

Hetty Sarlene jawab isu gambar 'mesra' di Bangkok

Hetty ingin kembali 'all-out' berlakon dengan produksi negara ini
Hetty ingin kembali 'all-out' berlakon dengan produksi negara ini

HAMPIR setahun pelakon dan penyanyi kelahiran Singapura ini 'mendiamkan' diri. Setelah muncul di dalam drama bersiri Pasrah dan filem Evolusi KL Drift tahun lalu, nama Hetty Sarlene terus 'suram'. Namun, nama heroin drama Sembilu Kasih ini kembali hangat baru-baru ini setelah tersebarnya gambar 'mesra' dia bersama seorang lelaki di Bangkok.

Kemesraan gambar yang dikatakan agak 'intim' itu apatah lagi ada juga gambar mereka bersama di dalam bilik hotel menguatkan andaian ramai yang merasakan jejaka itu adalah kekasih Hetty.

Sekitar akhir 2007, pelakon berusia 25 tahun ini pernah mengakui sedang menjalinkan hubungan cinta dengan seorang pramugara. Malah, dalam tempoh dia 'menyepikan' diri seketika, ada juga yang membuat andaian bahawa Hetty telah pun berkahwin.

Berpeluang berbual dengan Hetty baru-baru ini, dia hanya ketawa kecil sebaik kisah itu dibangkitkan. Mengakui perkara itu pasti akan ditimbulkan oleh media, kata Hetty, dia sendiri tidak menyalahkan mereka yang beranggapan negatif kepada dirinya setelah melihat gambar-gambar itu di Internet.

Walaupun gambar-gambar itu bukannya menampilkan aksi 'panas', tetapi Hetty akui impak yang terkena pada dirinya juga cukup hebat.

"Saya terpaksa terima saja kritikan-kritikan tersebut. Saya akui, silap saya juga hingga tersebarnya gambar tersebut. Ramai orang menyangka bahawa saya hanya berdua saja ke Bangkok berdasarkan gambar-gambar itu.

"Tetapi, ingin saya jelaskan di sini bahawa saya ke sana turut disertai oleh ibu dan adik saya serta ibu dan adik 'rakan' saya itu. Kami ke sana sekitar tahun lalu.

"Gambar-gambar itu diletakkan di dalam Facebook adiknya. Mungkin dari situ ada yang ambil gambar tersebut dan disebarkan," tutur Hetty yang kini dilihat semakin kurus.

Ditanya adakah jejaka di dalam gambar tersebut adalah kekasihnya, Hetty seboleh mungkin cuba mengelak untuk menjawab pertanyaan itu.

"Saya kalau boleh tidak mahu berbicara tentang hal peribadi lagi. Sejak dulu lagi apa saja cerita tentang saya dalam akhbar atau majalah, pasti berkenaan tentang cinta.

"Memang saya sedar macam-macam cerita yang timbul sejak kebelakangan ini...ada yang kata saya berkahwin la. Apa yang boleh saya katakan, lelaki di dalam gambar itu adalah 'teman rapat' saya.

"Tetapi, saya tak mahu cakap lebih-lebih lah tentang hubungan kami ini," tutur Hetty tentang jejaka tersebut yang difahamkan adalah pramugara yang dikatakan adalah kekasih Hetty dulu.

Dulu heroin, kini watak sampingan

Sambil bijak mengalih topik kepada perkembangan karier seninya, kata Hetty, dia kini sedang bersemangat untuk bergiat aktif semula sebagai pelakon di negara ini.

Sambil menafikan dia membawa diri ke Singapura, kata Hetty, dia tidak pernah menyepikan diri seperti yang dirasakan oleh banyak pihak.

"Setelah kontrak saya dengan Skop Productions tamat awal tahun lalu, saya ambil keputusan untuk berehat seketika dan pulang ke Singapura. Ketika di sana, saya mendapat banyak tawaran berlakon untuk produksi sana.

"Jadi, sepanjang tempoh tersebut, saya memang banyak berlakon di Singapura. Ini pun saya baru saja selesai 'shooting' drama Anak Adam terbitan Media Corp Singapura.

"Memang saya tidak nafikan, ada beberapa tawaran filem dan drama dari produksi Malaysia untuk saya ketika itu, tetapi memandangkan saya sudah terikat dengan komitmen di sana, saya terpaksa tolak tawaran-tawaran tersebut.

"Alhamdulillah, nampaknya rezeki untuk saya terus berlakon di sini masih ada apabila Shamsul Yusof tawarkan saya untuk terus pegang watak Vee di dalam filem Evolusi KL Drift 2.

"Penggambaran akan bermula awal Februari ini dan Insya-Allah, selepas tamatnya penggambaran filem tersebut nanti, Datuk Yusof Haslam turut tawarkan saya untuk menjayakan sebuah drama bersiri 26 episod," kata Hetty yang juga turut muncul di dalam tiga buah episod Gerak Khas musim baru.

Mengulas tentang karektornya kini yang lebih kepada watak sampingan, tidak seperti di awal kemunculannya di dalam bidang lakonan yang mana Hetty sering ditawarkan watak utama, kata pelakon itu, dia tidak langsung mempunyai masalah tentang hal tersebut.

"Watak utama atau pun sampingan, itu adalah rezeki. Bagi saya, yang penting kita mampu bawa watak yang diberikan dengan baik. Walaupun watak sampingan, jika kita meletakkan kesungguhan, ia pasti tetap meninggalkan impak tersendiri," tutur Hetty.

Di dalam filem Evolusi KL Drift 2, Hetty turut bergandingan bersama pelakon-pelakon asal filem tersebut iaitu Shamsul, Farid Kamil, Aaron Aziz serta dua pelakon baru filem itu, Scha dan Remy Ishak.

Ditanya pula tentang karier nyanyiannya, Hetty yang pernah merakamkan tiga buah album bersama syarikat rakamannya NSR akui cukup rindu untuk kembali bergelar seorang penyanyi.

"Ramai sebenarnya yang bertanya bila saya akan kembali dengan album baru. Saya sendiri turut menyimpan impian untuk buat album, malah ada juga pihak di Singapura yang tawarkan saya untuk hasilkan album.

"Tetapi banyak perkara yang perlu saya fikirkan apatah lagi dengan pasaran yang agak lembab sekarang ini," jelas Hetty yang masih lagi menerima undangan membuat persembahan meskipun tidak selebat dulu.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Leona Lewis akan ada haruman tersendiri

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Kematian kanggaru 'sado' ditangisi