FashionValet masuk bursa saham Malaysia

KUALA LUMPUR: FashionValet (FV), salah satu daripada platform e-dagang fesyen Asia Tenggara yang terkemuka akan disenaraikan di Bursa Malaysia.

Ketua Pegawai Kreatif, Vivy Yusof (gambar) berkata rancangan untuk penyenaraian itu sudah ada dalam perancangan tetapi mengambil tempoh beberapa tahun sebelum direalisasikan.

"Sekarang ini, keutamaan kami adalah  untuk mengekalkan serta meningkatkan keuntungan," katanya kepada Bernama.

Berikutan  penutupan pelaburan Siri C dana kedaulatan Khazanah Nasional Bhd, Vivy berkata FV sedang merancang untuk mengembangkan lagi pasaran fizikal dan penembusan digital yang lebih luas.  

FV baru-baru ini telah mengumpulkan satu  jumlah yang tidak ditentukan daripada dana tersebut, yang akan dipakai untuk menaik taraf infrastruktur dan teknologi, membuka lebih banyak cawangan fizikal serta mengembangkan  kehadiran syarikat berkenaan di Malaysia dan Asia Tenggara.

Ditubuhkan  pada 2010, portal fesyen dalam talian itu sekarang menaungi 500 pereka Asia Tenggara dan memiliki pelanggan di seluruh dunia.

Ia mempunyai kedai-kedai fizikal di Malaysia (Pavilion dan Bangsar Village II), Singapura dan Brunei. 

Secara digital, ia berkhidmat untuk pelanggan di lebih daripada 15 buah negara, termasuk rantau Timur Tengah, United Kingdom, Amerika Syarikat dan Australia.Jenama Vivy sendiri, dUCk akan diserap masuk di bawah FV untuk penyenaraian akan datang.  

"dUCk adalah satu jenama  yang khusus dalam tudung, alat tulis, aksesori rumah, gaya hidup  dan kosmetik," katanya lagi.

Peserta pasaran terbaharu, dUCk Cosmetics merupakan jenama kosmetik halal yang ditawarkan dalam bentuk gincu, pengilat bibit dan pembayang mata yang berwarna-warni.

dUCk baru-baru ini telah membuka cawangan runcit ketiganya di Suria  KLCC, bersebelahan dengan jenama-jenama antarabangsa mewah yang lain seperti Gucci, Dior dan Chanel.

Melangkah ke hadapan, beliau berkata dua cawangan dUCk akan dibuka di Singapura dan Dubai.  

"Kami perlu membuat lebih banyak pemasaran di sana bagi memperkenalkan jenama kami kerana ia belum cukup dikenali. 

Kami berharap untuk membuka cawangan di Singapura pada tahun depan dan mengenai  Dubai, kami masih membuat kajian  pasaran," katanya.

Ketika bercakap mengenai jangkaan  jualan bagi dUCk, Vivy  berkata syarikat merancang untuk menggandakan apa yang mereka raih pada tahun lepas, terutamanya dengan pengenalan produk terbaharu yang belum ada lagi pada tahun sebelum ini.

"Bagi produk terbaharu kami iaitu kosmetik, kami telah bercakap dengan salah satu pengedar terbesar di dunia untuk dibawa ke peringkat seterusnya dan setakat ini, sambutan yang diterima amat positif. 

Pengumuman akan dibuat tidak lama lagi," katanya lagi.

FashionValet, Vivy Yusof

Artikel Berkaitan

Klik

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain