The Yogurt And Chocolate House Kini Bertapak Di Malaysia - Niaga | mStar

The Yogurt And Chocolate House Kini Bertapak Di Malaysia

PETALING JAYA: The Yogurt  and  Chocolate House (TYACH) yang juga pembuat coklat dan yogurt terkemuka British, kini memasuki pasaran  Malaysia dengan menawarkan pelbagai produk lazat, termasuk kopi istimewa.

Cawangan pertama cafe TYACH yang terletak di Seksyen 13, Petaling Jaya, Selangor itu bakal disusuli dengan pembukaan lima lagi cawangan dalam masa terdekat, sepertimana yang disasarkan.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Dr Kauchik Gor berkata, pihaknya kini dalam proses perbincangan dengan para pemegang francais yang berpotensi untuk membuka lebih banyak cawangan syarikat itu di negara ini.

"Kami juga berhasrat untuk membuka satu cawangan di Kuala Lumpur," katanya dalam temubual dengan Bernama, di sini, Isnin.

Selain United Kingdom, TYACH turut mempunyai kafe di Dubai.

"Bagi menggalakkan lagi amalan gaya hidup sihat, kafe kami turut menawarkan aiskrim yogurt probiotik beku yang 96 peratus bebas lemak dan ditawarkan dalam 42 perisa berbeza," katanya.

TYACH turut berkongsi khasiat pemakanan aiskrim yogurt probiotik berkenaan dengan pelanggan bagi menggalakkan mereka membuat pilihan tepat berbanding jenis yang tidak sihat dan kaya lemak.

"Menerusi produk yang tiada pemanis mahupun pewarna tiruan dan berkalori rendah, kami di The Yogurt  and  Chocolate House mahu memastikan pelanggan mampu menikmati produk ini tanpa sebarang rasa bersalah kerana kandungannya yang baik untuk kesihatan," katanya.

Sementara itu, Pengarah Perdagangan dan Pelaburan di Kedutaan British di Malaysia, Tony Collingridge, yang merasmikan pembukaan kafe itu, berkata United Kingdom adalah peruncit luar negara terbesar yang beroperasi di Malaysia dengan anggaran 80 jenama British dan 300 kedai di seluruh negara.

Beliau turut menekankan kepentingan bagi pemilik perniagaan francais untuk mengekalkan hubungan baik dengan pemilik jenama.

Mereka juga, katanya, perlu mencari kaedah serba inovatif bagi menjual produk masing-masing untuk terus bertahan dalam perniagaan itu bagi jangka masa panjang.-- Bernama

Artikel Sebelum

OCBC 360 Account Dilancar

Artikel Berikut

Artikel Lain