Bekalan air di Klang pulih 87%

PROSES pemulihan bekalan air di wilayah Klang menunjukkan peningkatan positif dengan peratusan bekalan air berada di tahap 87 peratus setakat 9 malam Jumaat, kata Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas).

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan pada Jumaat, Syabas turut menyatakan pihaknya sedang meningkatkan usaha menstabilkan tekanan di sistem agihan dan mempercepatkan pemulihan bekalan air di kesemua kawasan terjejas di sekitar wilayah itu.

“Bantuan bekalan air melalui lori tangki air di kawasan yang belum pulih sepenuhnya terus digerakkan dan Pusat Perkhidmatan Setempat akan terus beroperasi hingga bekalan pulih,” kata kenyataan itu. - BERNAMA

gangguan air, Syabas, Klang

Klik

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Artikel Lain