Bapa ditahan cabul tiga anak perempuan umur 1 hingga 5 tahun - Semasa | mStar

Bapa ditahan cabul tiga anak perempuan umur 1 hingga 5 tahun

Gambar hiasan

KAJANG: Seorang lelaki berusia 32 tahun ditahan kerana didakwa melakukan serangan seksual terhadap tiga anak perempuannya.

Difahamkan, anak-anak perempuannya yang berusia satu, tiga dan lima tahun, mengadu lelaki itu berulang kali melakukan serangan tersebut dengan memasukkan jarinya ke dalam alat sulit mereka.

Ibunya, seorang eksekutif pemasaran berusia 32 tahun, hanya mengetahui tentang kejadian itu selepas mangsa yang berusia tiga tahun memberitahu perkara itu kepada neneknya pada 16 Oktober lalu.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ahmad Dzaffir Mohd Yussof berkata kanak-kanak berusia tiga tahun itu telah memberitahu ibunya bahawa bapanya telah memasukkan jari ke dalam vagina dan duburnya.

"Pendedahan itu menyebabkan anak yang lain turut memberitahu si ibu bahawa mereka juga diserang oleh bapa sendiri dengan cara yang sama.

"Ibunya hanya membuat laporan polis pada 23 Oktober selepas mengumpul semua maklumat daripada anak-anak perempuannya," katanya ketika dihubungi The Star, Rabu.

Dia menambah pasangan itu telah berkahwin selama lapan tahun dan mempunyai empat orang anak, termasuk anak lelaki berusia tujuh tahun.

"Siasatan awal menunjukkan budak perempuan berusia tiga tahun itu telah memberitahu neneknya tentang serangan tersebut pada tahun 2017 tetapi tiada siapa yang percaya kepadanya," katanya.

Ahmad Dzaffir berkata ketiga-tiga mereka telah dihantar ke Hospital Kajang untuk pemeriksaan.

Bapanya ditangkap pada 25 Oktober kira-kira pukul 7.45 pagi di tempat kerjanya di Sungai Long.

"Dia ditahan reman dan kami telah mengemukakan kertas siasatan kepada Timbalan Pendakwa Raya dengan cadangan untuk menuduh suspek di bawah Seksyen 14 (a) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017," katanya.

Mereka yang disabit bersalah boleh dihukum sehingga 20 tahun penjara dan sebatan.

bapa , cabul , anak

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain