Pengarang | mStar

Pengarang

FARIK ZOLKEPLI

FARIK ZOLKEPLI

Rakyat Malaysia Direkrut IS Jadi Penembak Tepat, Pengebom Berani Mati

KUALA LUMPUR: Militan rakyat Malaysia yang direkrut oleh kumpulan militan Negara Islam di Syria kini 'diberi kepercayaan' untuk menyertai misi ops khas.

Himpunan Baju Merah: Sekatan Jalan Raya Antara Langkah Pencegahan - Nur Jazlan

KUALA LUMPUR: Polis telah mengambil langkah pencegahan bagi mengelakkan peserta himpunan 'baju merah' daripada berarak di sekitar ibu negara, termasuk Bukit Bintang.

'Baju Merah' Dibenarkan Berhimpun - KPN

KUALA LUMPUR: Polis akan membenarkan perhimpunan 'baju merah' dibenarkan selepas penganjur mengemukakan permohonan untuk menggunakan Padang Merbok, kata Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Letupan Bangkok: Dua Warga Malaysia, Seorang Warga Pakistan Ditahan

KUALA LUMPUR: Polis Malaysia menahan tiga individu bagi membantu siasatan berhubung insiden letupan bom di Bangkok bulan lalu.

Rakaman CCTV Menunjukkan Morais Diculik

PETALING JAYA: Polis kini percaya bahawa Timbalan Pendakwa Raya Anthony Kevin Morais hilang diculik, tetapi masih tidak diketahui di mana beliau berada.

Polis Nafi Jambatan Runtuh Di Jalan Kuching

KUALA LUMPUR: Polis menafikan khabar angin mengenai sebuah jambatan runtuh selepas berlaku kemalangan di Jalan Kuching yang mengakibatkan kesesakan teruk pada pagi Isnin.

Tindakan Akan Diambil Terhadap Hasut Keganasan Termasuk 'Baju Merah' - KPN

PETALING JAYA: Tindakan akan diambil terhadap mana-mana pihak yang cuba menghasut atau menggalakkan keganasan, termasuk kumpulan anti-Bersih, kata Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Tiada Salah Faham, Himpunan Bersih 4.0 Haram - Polis

PETALING JAYA: Polis pada Rabu mengulangi pendirian mereka bahawa perhimpunan Bersih 4.0 pada 29 dan 30 Ogos ini menyalahi undang-undang dan tindakan akan dikenakan terhadap penganjur.

Bersih 4.0 Tak Perlu Jumpa Saya - KPN

KUALA LUMPUR: Ketua Polis Negara menolak sebarang pertemuan dengan penganjur Bersih 4.0.

Polis Siasat Komplot Gulingkan Kerajaan

KUALA LUMPUR: Tiga laporan polis telah dibuat mengenai kenyataan yang dikeluarkan Timbalan Perdana Menteri berhubung cubaan seorang pemimpin Umno untuk menggulingkan kerajaan.

Klik

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.