Pengarang | mStar

Pengarang

FARIK ZOLKEPLI

FARIK ZOLKEPLI

Rakyat Malaysia Direkrut IS Jadi Penembak Tepat, Pengebom Berani Mati

KUALA LUMPUR: Militan rakyat Malaysia yang direkrut oleh kumpulan militan Negara Islam di Syria kini 'diberi kepercayaan' untuk menyertai misi ops khas.

Himpunan Baju Merah: Sekatan Jalan Raya Antara Langkah Pencegahan - Nur Jazlan

KUALA LUMPUR: Polis telah mengambil langkah pencegahan bagi mengelakkan peserta himpunan 'baju merah' daripada berarak di sekitar ibu negara, termasuk Bukit Bintang.

'Baju Merah' Dibenarkan Berhimpun - KPN

KUALA LUMPUR: Polis akan membenarkan perhimpunan 'baju merah' dibenarkan selepas penganjur mengemukakan permohonan untuk menggunakan Padang Merbok, kata Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Letupan Bangkok: Dua Warga Malaysia, Seorang Warga Pakistan Ditahan

KUALA LUMPUR: Polis Malaysia menahan tiga individu bagi membantu siasatan berhubung insiden letupan bom di Bangkok bulan lalu.

Rakaman CCTV Menunjukkan Morais Diculik

PETALING JAYA: Polis kini percaya bahawa Timbalan Pendakwa Raya Anthony Kevin Morais hilang diculik, tetapi masih tidak diketahui di mana beliau berada.

Polis Nafi Jambatan Runtuh Di Jalan Kuching

KUALA LUMPUR: Polis menafikan khabar angin mengenai sebuah jambatan runtuh selepas berlaku kemalangan di Jalan Kuching yang mengakibatkan kesesakan teruk pada pagi Isnin.

Tindakan Akan Diambil Terhadap Hasut Keganasan Termasuk 'Baju Merah' - KPN

PETALING JAYA: Tindakan akan diambil terhadap mana-mana pihak yang cuba menghasut atau menggalakkan keganasan, termasuk kumpulan anti-Bersih, kata Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Tiada Salah Faham, Himpunan Bersih 4.0 Haram - Polis

PETALING JAYA: Polis pada Rabu mengulangi pendirian mereka bahawa perhimpunan Bersih 4.0 pada 29 dan 30 Ogos ini menyalahi undang-undang dan tindakan akan dikenakan terhadap penganjur.

Bersih 4.0 Tak Perlu Jumpa Saya - KPN

KUALA LUMPUR: Ketua Polis Negara menolak sebarang pertemuan dengan penganjur Bersih 4.0.

Polis Siasat Komplot Gulingkan Kerajaan

KUALA LUMPUR: Tiga laporan polis telah dibuat mengenai kenyataan yang dikeluarkan Timbalan Perdana Menteri berhubung cubaan seorang pemimpin Umno untuk menggulingkan kerajaan.

IKLAN

Klik

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

IKLAN