Pengarang | mStar

Pengarang

FARIK ZOLKEPLI

FARIK ZOLKEPLI

Rakyat Malaysia Direkrut IS Jadi Penembak Tepat, Pengebom Berani Mati

KUALA LUMPUR: Militan rakyat Malaysia yang direkrut oleh kumpulan militan Negara Islam di Syria kini 'diberi kepercayaan' untuk menyertai misi ops khas.

Himpunan Baju Merah: Sekatan Jalan Raya Antara Langkah Pencegahan - Nur Jazlan

KUALA LUMPUR: Polis telah mengambil langkah pencegahan bagi mengelakkan peserta himpunan 'baju merah' daripada berarak di sekitar ibu negara, termasuk Bukit Bintang.

'Baju Merah' Dibenarkan Berhimpun - KPN

KUALA LUMPUR: Polis akan membenarkan perhimpunan 'baju merah' dibenarkan selepas penganjur mengemukakan permohonan untuk menggunakan Padang Merbok, kata Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Letupan Bangkok: Dua Warga Malaysia, Seorang Warga Pakistan Ditahan

KUALA LUMPUR: Polis Malaysia menahan tiga individu bagi membantu siasatan berhubung insiden letupan bom di Bangkok bulan lalu.

Rakaman CCTV Menunjukkan Morais Diculik

PETALING JAYA: Polis kini percaya bahawa Timbalan Pendakwa Raya Anthony Kevin Morais hilang diculik, tetapi masih tidak diketahui di mana beliau berada.

Polis Nafi Jambatan Runtuh Di Jalan Kuching

KUALA LUMPUR: Polis menafikan khabar angin mengenai sebuah jambatan runtuh selepas berlaku kemalangan di Jalan Kuching yang mengakibatkan kesesakan teruk pada pagi Isnin.

Tindakan Akan Diambil Terhadap Hasut Keganasan Termasuk 'Baju Merah' - KPN

PETALING JAYA: Tindakan akan diambil terhadap mana-mana pihak yang cuba menghasut atau menggalakkan keganasan, termasuk kumpulan anti-Bersih, kata Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Tiada Salah Faham, Himpunan Bersih 4.0 Haram - Polis

PETALING JAYA: Polis pada Rabu mengulangi pendirian mereka bahawa perhimpunan Bersih 4.0 pada 29 dan 30 Ogos ini menyalahi undang-undang dan tindakan akan dikenakan terhadap penganjur.

Bersih 4.0 Tak Perlu Jumpa Saya - KPN

KUALA LUMPUR: Ketua Polis Negara menolak sebarang pertemuan dengan penganjur Bersih 4.0.

Polis Siasat Komplot Gulingkan Kerajaan

KUALA LUMPUR: Tiga laporan polis telah dibuat mengenai kenyataan yang dikeluarkan Timbalan Perdana Menteri berhubung cubaan seorang pemimpin Umno untuk menggulingkan kerajaan.