Bersatu Negeri Sembilan lapor polis individu maki Tun M di media sosial - Semasa | mStar

Bersatu Negeri Sembilan lapor polis individu maki Tun M di media sosial

SEREMBAN: Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Negeri Sembilan pada Ahad membuat laporan polis berhubung tindakan seorang pemilik akaun laman sosial memaki Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Timbalan Ketua Badan Pimpinan Bersatu negeri Eddin Syazlee Shith berkata laporan polis dibuat kerana kenyataan pemilik akaun berkenan yang bersifat tohmahan dan provokasi terhadap Dr Mahathir dilihat jelas dapat mendatangkan ancaman keselamatan terhadap Perdana Menteri.

"Perbuatan beliau juga jelas bersifat perkauman boleh menggugat integrasi nasional dan secara langsung ianya dibuat untuk menjejaskan perpaduan yang ada bagi masyarakat berbilang kaum di negara kita.

"Kami minta supaya perbuatan ini disiasat di bawah Kanun Keseksaan dan di bawah mana-mana peruntukan yang bersesuaian, dan kami minta dia dipanggil untuk memperjelaskan serta bertanggungjawab atas perbuatannya, " kata beliau kepada pemberita selepas membuat laporan polis di Balai Polis Seremban 2 yang turut disertai 50 anggota parti tersebut.

Eddin Syazlee yang juga Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia membuat laporan polis selepas pemilik akaun laman sosial itu mengeluarkan kata-kata kesat terhadap Dr Mahathir.
-- BERNAMA

Tun M , Eddin Syazlee Shith , Bersatu

Artikel Sebelum

Orang Asli harap kerajaan PH tunai janji

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Tun M jumpa tiga pemimpin dunia

Artikel Lain