KTMB sedia tren tambahan sempena Aidilfitri - Semasa | mStar

KTMB sedia tren tambahan sempena Aidilfitri

-Gambar hiasan

KUALA LUMPUR: Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) menyediakan enam perkhidmatan tren elektrik (ETS) berserta 19,800 tiket tambahan yang akan dibuka pada 4 Jun ini (Isnin), mulai 10 pagi sempena Hari Raya Aidilfitri ini.

Menurut kenyataan KTMB pada Khamis, tambahan tiket tersebut adalah untuk tarikh perjalanan bermula 12 hingga 14 Jun dan 17 hingga 24 Jun ini.

"Tiket yang dibuka pada 11 Mei lalu habis dijual khususnya pada tarikh sebelum dan selepas Hari Raya Aidilfitri. KTMB mengambil inisiatif mengadakan tren tambahan bagi memenuhi permintaan penumpang dan memberi kemudahan pengangkutan kepada orang ramai yang akan pulang ke kampung halaman," kata kenyataan itu.

Tiket boleh dibeli di kaunter KTMB atau secara dalam talian menggunakan e-Ticket, aplikasi telefon pintar (KTM MobTicket) serta ejen KTMB yang berdaftar.

Untuk mendapat jadual lengkap, sila rujuk jadual yang dipamerkan di laman sesawang KTMB, www.ktmb.com.my atau stesen-stesen berhampiran.

KTMB juga ingin menasihatkan orang ramai untuk menyemak butiran tiket masing-masing sebelum meninggalkan kaunter.

Bagi sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi Pusat Panggilan KTMB di talian 03-22671200.
-Bernama

ETS , KTMB , tiket

Artikel Sebelum

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

Artikel Lain

Signal dijangka pesaing utama WhatsApp