Pelajar Hilang Semasa Berkhemah Di Sungai Chiling - Semasa | mStar

Pelajar Hilang Semasa Berkhemah Di Sungai Chiling

Sungai Chiling.

KUALA LUMPUR: Seorang pelajar tingkatan dua yang menyertai perkhemahan di Sungai Chiling, Kuala Kubu Bharu, dilaporkan hilang awal pagi Sabtu.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Mohd Sani Harul berkata, pihaknya menerima panggilan berkenaan kehilangan Anis Fatihah Hishamuddin, 14, pada pukul 3.20 pagi.

"Tujuh anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Kubu Bharu kini terlibat dalam operasi mencari dan menyelamat (SAR)," katanya.

Mohd Sani berkata, gerakan SAR dilakukan di kawasan sekitar tapak perkhemahan itu, namun Anis Fatihah masih belum dijumpai dan sehingga kini pencarian diperluaskan dengan bantuan Pasukan Khas Taktikal Operasi Penyelamat Malaysia (Storm).

Beliau berkata, operasi SAR dilakukan di laluan darat dan sungai turut dibantu unit penyelam dari lubuk air terjun Sungai Chiling.

"Ini kerana kami ada menemui sepasang telekung dan kasut sebelah kiri dipercayai milik pelajar itu di kawasan berkenaan...keluarganya mengesahkan barangan itu merupakan milik Anis," katanya.

Difahamkan, seramai 47 pelajar menyertai perkhemahan itu anjuran Biro Agama Umno Bahagian Bandar Tun Razak. - Bernama

Sungai Chiling

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Lebih Artikel

"Saya tak kenal wanita itu" - Issey