Prosedur Operasi DBKL Dikaji Semula - Semasa | mStar

Prosedur Operasi DBKL Dikaji Semula

Skuad penguatkuasa DBKL menerima tabik hormat daripada Loga Bala sempena sambutan Hari Penguatkuasa DBKL, Khamis.

KUALA LUMPUR: Proses dan prosedur operasi Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan dikaji semula berikutan penahanan pegawai kanan pihak berkuasa tempatan itu yang terlibat dalam kegiatan rasuah pada Ogos.

Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Dr Loga Bala Mohan berkata, pihak atasan yang bertugas di DBKL dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan meneliti aliran kerja DBKL dan memperbaiki sebarang kelemahan.

“Mereka akan melihat bagaimana projek diluluskan dan tender yang dipanggil semula. Aspek ini akan diperbaiki,” katanya ketika sambutan Hari Penguatkuasa DBKL ke-47 di Tasik Titiwangsa, di sini, Khamis.

Beliau turut menekankan bahawa tindakan itu bukan ditujukan kepada pihak tertentu, tetapi sekadar peringatan dan langkah-langkah pencegahan.

Sementera itu, Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Mohd Amin Nordin Abd Aziz pula berkata, beberapa jabatan yang berisiko tinggi terlibat dalam usaha untuk memperbaiki operasi.

“Setakat ini, empat jabatan di DBKL terlibat iaitu Jabatan Perancangan, Perumahan, Perancangan Ekonomi dan Pembangunan serta Pengurusan Sumber Manusia,” jelasnya.

DBKL , SPRM , rasuah

Artikel Sebelum

Tanam Pokok Bakau Atasi Fenomena Air Pasang

Artikel Berikut

Siambun Bakal Ikut Jejak Leiking Keluar PKR

Artikel Berkaitan

Bahaya Sampah 'Terbang'

Operasi Desa Water Park Berakhir Hari Ini

Artikel Lain