Krisis Terengganu Seperti Hubungan Suami-Isteri - Ahmad Razif

PUTRAJAYA: Menteri Besar Terengganu, Ahmad Razif Abd Rahman memberi jaminan bahawa persengketaan dalaman Umno negeri itu telah diselesaikan dan tidak ada sebarang perkara luar biasa yang akan berlaku semasa persidangan DUN pada Isnin ini.

Beliau berkata keadaan telah reda dan beliau menyifatkan krisis di Terengganu sebagai "pergaduhan di antara adik-beradik."

"InsyaAllah semuanya telah diselesaikan.... tiada apa yang luar biasa akan berlaku semasa persidangan Dewan Undangan Negeri nanti. Tetapi yang paling penting kita mesti bergerak ke hadapan bersama-sama suntuk menggerakkan agenda pembangunan di negeri ini," katanya kepada pemberita semasa majlis Hari Raya untuk Anak Terengganu di sini, Sabtu.

Ahmad Razif berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai perbalahan yang berlaku antara beliau dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kijal, Datuk Seri Ahmad Said.

Ahmad, yang telah menjadi duri dalam daging pentadbiran Ahmad Razif, telah menyalahkan kedua untuk prestasi buruk Terengganu pada pilihan raya umum 2013 yang menyaksikan Barisan Nasional memenangi hanya 17 kerusi berbanding 14 oleh PAS dan satu lagi oleh PKR.

Pertukaran lisan antara kedua-dua Ahmads telah menambah kepada spekulasi pilihan raya snap mungkin dipanggil di Terengganu.

Ahmad Razif berkata beliau sentiasa berhubung dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk memaklumkan mengenai perkembangan terbaru itu.

"Saya telah memberitahu beliau bahawa semuanya di bawah kawalan di Terengganu.

"Ia adalah perkara biasa (berhadapan masalah) seperti suami dan isteri mempunyai sedikit ketegangan.

"Kami percaya bahawa ia adalah perkara biasa dan hanya akan membantu mengukuhkan perpaduan di antara kami," katanya.

Ditanya mengenai kenyataan yang dibuat oleh Adun Ajil, Ghazali Taib, Ahmad Razif berkata, walaupun beliau mungkin telah melampaui batas, "kita mesti bersedia untuk memaafkan satu sama lain."

"Kita mesti mengambil sikap yang positif dan melihat ke hadapan dan keutamaan perlu diberikan kepada rakyat," kata Ahmad Razif.

Ahmad Razif Abd Rahman

Artikel Berikut

"Gali Kubur Sendiri"

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain