YPM-Maybank Islamic Bantu Pelajar Kurang Mampu - Semasa | mStar

YPM-Maybank Islamic Bantu Pelajar Kurang Mampu

Abdul Karim memakaikan baju sekolah kepada salah seorang anak angkat YPM-Maybank Islamic di Pusat Pakaian Hari-Hari, Jalan Tunku Abdul Rahman pada Sabtu.

KUALA LUMPUR: Bermatlamat untuk memberi keselesaan kepada pelajar sepanjang proses pembelajaran, Yayasan Pelajaran Mara (YPM) dengan kerjasama Maybank Islamic melaksanakan tanggungjawab dengan menyediakan pakaian dan kelengkapan sekolah kepada remaja kurang berkemampuan.

Ketua Pegawai Eksekutif YPM, Datuk Abdul Karim Mustafa meluangkan masa untuk bersama pelajar yang menerima bantuan sumbangan Maybank Islamic ini melibatkan tajaan bernilai RM150 seorang.

"Semua pelajar terlibat adalah sebahagian daripada 60 anak angkat YPM-Maybank Islamic di sekitar Wilayah Persekutuan.

"Keseluruhannya, 863 pelajar menerusi program sama menerima bantuan persekolahan di seluruh negara," kata Abdul Karim pada majlis ringkas di Pusat Pakaian Hari Hari Jalan Tunku Abdul Rahman di sini, Sabtu.

Selain itu, katanya, sepanjang tahun lalu, jumlah anak angkat YPM-Maybank Islamic mencecah 1,000 orang di mana  137 daripadanya telah tamat Tingkatan 5 dan kini menunggu keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

YPM , Maybank Islamic , Abdul Karim Mustafa

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

Artikel Lain