Penjawat Awam Dikhuatiri Lemas - Semasa | mStar

Penjawat Awam Dikhuatiri Lemas

ALOR GAJAH: Seorang penjawat awam dikhuatiri lemas apabila bot yang dinaiki bersama seorang rakannya untuk menjala ikan pecah di perairan Kampung Telok Gong, Masjid Tanah di sini, lewat malam Isnin.

Operasi mencari dan menyelamat mangsa berusia 33 tahun yang bertugas di Rembau, Negeri Sembilan itu masih dijalankan ketika berita ini ditulis manakala rakan beliau sempat menyelamatkan diri dan kini diberikan rawatan di Hospital Alor Gajah di sini.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Melaka berkata pasukan itu menerima panggilan kecemasan mengenai kejadian itu pada pukul 11.18 malam dan tiba di tempat kejadian pada pukul 11.37 malam.

"Seramai 25 anggota bomba daripada balai bomba Masjid Tanah, Alor Gajah, Tangga Batu dan Jalan Kubu terlibat dalam operasi tersebut bersama anggota daripada agensi lain seperti polis dan JPAM (Jabatan Pertahanan Awam)," katanya.

Tinjauan di kawasan kejadian mendapati anggota bomba dan agensi terlibat sedang giat menjalankan operasi mencari dan menyelamat serta turut kelihatan sebuah bot berwarna biru muda dipercayai digunakan mangsa didapati pecah di bahagian hadapan.

Lemas , Melaka

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Boo anjing paling comel di dunia mati