Pekeliling Haram Penjualan Vape Diedar Kepada PBT Johor - Semasa | mStar

Pekeliling Haram Penjualan Vape Diedar Kepada PBT Johor

NUSAJAYA: Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di negeri ini akan menerima surat pekeliling bagi mengharamkan penjualan vape dalam minggu ini.

Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Kerajaan Tempatan Negeri Datuk Abd Latif Bandi berkata keputusan untuk melanjutkan pekeliling itu sudah dibincang dan dipersetujui dalam mesyuarat kerajaan negeri semalam.

"Walaupun setiap PBT sudah mengambil maklum tentang arahan yang dikeluarkan baru-baru ini, namun pekeliling akan tetap diedarkan dalam minggu ini.

"Ia bagi memaklumkan pelaksanaan pengharaman vape berkuat kuasa 1 Januari depan di kesemua premis perniagaan di Johor," kata beliau dalam sidang media di sini, Khamis.

Semalam, Latif memberitahu kerajaan negeri kekal dengan keputusan mengharamkan penjualan vape sebagaimana yang dititahkan Sultan Johor Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar pada 29 Nov.

Menurut beliau, langkah itu diambil setelah mengambil kira kesejahteraan rakyat dalam konteks kesihatan.

Pengharaman penjualan vape di Johor merangkumi peranti dan cecairnya.

Vape , Johor

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain