Najib Anjur Majlis Hari Raya Aidilfitri Di Pekan Ahad Ini - Semasa | mStar

Najib Anjur Majlis Hari Raya Aidilfitri Di Pekan Ahad Ini

Perdana Menteri Mohd Najib Tun Abdul Razak beramah mesra orang ramai ketika hadir pada Majlis Rumah Terbuka Menteri Besar Negeri Sembilan Datuk Seri Mohamad Hasan yang di adakan di Kampong Tanjung, Rantau, baru-baru ini.

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan menganjurkan majlis sambutan Hari Raya Aidilfitri peringkat Parlimen Pekan, Ahad ini.

Najib yang juga Anggota Parlimen Pekan dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor akan meraikan orang ramai pada majlis yang bermula pada pukul 10 pagi hingga 2 petang itu di Taman Tasik Sultan Abu Bakar, Pekan, Pahang.

Pada majlis itu juga, Perdana Menteri turut akan meraikan kira-kira 100 bakal jemaah haji 2015 dari Parlimen Pekan, menurut kenyataan Pejabat Perdana Menteri, Jumaat.

Lebih 100 gerai menghidangkan pelbagai juadah antaranya nasi briyani, daging opor, lemang, nasi dagang, nasi kebuli, kambing bakar, sate dan ketupat disediakan pada majlis itu.

Pengunjung dinasihat meletakkan kenderaan di tempat yang disediakan dan mematuhi arahan anggota polis trafik yang bertugas.

Menjelang sambutan Hari Raya Aidilfitri Parlimen Pekan itu juga, penganjur akan mengadakan Program Membakar Lemang secara besar-besaran pada petang Sabtu ini. -- Bernama


Artikel Berkaitan

Artikel Lain