suria

Najib Beri Taklimat 1MDB Kepada Wakil-Wakil Umno

Datuk Seri Najib Tun Razak
PETALING JAYA: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak akan memberi taklimat mengenai kontroversi 1MDB kepada wakil-wakil Umno bahagian pada Ahad sebagai usaha untuk menangani serangan terhadapnya mengenai isu itu.

Ketua penerangan Umno bahagian akan menghadiri sesi tertutup yang akan berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra Kuala Lumpur, kata menurut sumber.

Selain 1MDB, Najib, yang juga Presiden Umno, akan memberi taklimat kepada wakil-wakil tentang beberapa isu semasa yang lain.

"Sesi seperti ini akan diadakan lebih kerap di mana beliau secara peribadi dapat menjelaskan kepada akar umbi dan orang ramai mengenai isu-isu kritikal," kata sumber itu.

Dalam satu perkembangan lain, Najib berkata banyak negara telah mengakui kebolehan rakyat Malaysia yang dibuktikan melalui pemberian kontrak pengurusan Metro Line bernilai RM900 juta kepada Prasarana Malaysia Bhd oleh kerajaan Arab Saudi.

Bercakap di Kampung Bukit Udang di Pekan pada Sabtu, Najib berkata: "Walaupun kita tidak membinanya, kita masih diberi kepercayaan oleh kerajaan Saudi untuk menguruskan talian kereta api. Keputusan mereka adalah suatu pengakuterimaan kemampuan rakyat Malaysia, khususnya umat Islam."

Artikel Sebelum

Artikel Lain