Muhyiddin Ziarah Jenazah Abang - Semasa | mStar

Muhyiddin Ziarah Jenazah Abang

Muhyiddin menziarahi jenazah abangnya Abdul Rahman, 76, yang meninggal dunia pada Isnin akibat sakit tua di kediaman abangnya di Bakri di Muar, Selasa. Foto BERNAMA

MUAR: Tan Sri Muhyiddin Yassin pagi Selasa menziarahi jenazah abangnya Abdul Rahman, 76, yang meninggal dunia di Hospital Pakar Sultanah Fatimah di sini akibat sakit tua pada pukul 7.45 malam Isnin.

Timbalan perdana menteri turut bersama keluarga dan sahabat handai membaca yasin dan solat jenazah yang diimamkan anak saudara mereka Ilham Imam di kediaman Allahyarham di Taman Kenangan Tun Dr Ismail, Bakri.

Muhyiddin tiba bersama Setiausaha Politiknya, Datuk Tahir Md Taat dan anggota Dewan Undangan Negeri Jorak, Datuk Dr Shahruddin Md Salleh.

Jenazah Allahyarham kemudian dibawa ke Masjid Jamek Kampung Kenangan sebelum ke Tanah Perkuburan Islam Batu 6, Bakri, dekat sini untuk disemadikan.

Anak ketiga Allahyarham, Hairani, 41, berkata arwah bapanya itu merupakan anak bongsu daripada enam beradik hasil perkahwinan isteri pertama Allahyarham Yassin bersama Allahyarham Maznah Daud.

"Emak meninggal dunia 12 tahun lalu. Arwah mempunyai enam anak dan 14 orang cucu," katanya.

Hairani berkata, arwah bapanya dimasukkan ke Hospital Pakar Sultanah Fatimah di sini sejak dua hari lalu kerana batuk dan kelihatan lemah.

Allahyarham juga mengalami masalah buah pinggang dan jangkitan paru-paru, katanya.

Allahyarham Abdul Rahman merupakan pesara guru agama di Sekolah Arab Saadiah, Jalan Bakri di sini.

Muhyddin Yassin

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel