Zakia Ada Tugas Di Bukit Aman Sebelum Balik Ke Rumah - Semasa | mStar

Zakia Ada Tugas Di Bukit Aman Sebelum Balik Ke Rumah

KOTA KINABALU: Keluarga anggota polis marin, Zakia Aleip perlu menunggu untuk bertemunya di rumah kerana dia perlu berada di Bukit Aman terlebih dahulu.

Sehingga kini, hanya ibu bapa, isterinya Sharifah Erna Berson,24, anak lelakinya berusia setahun (Hisham dan beberapa orang keluarga terdekat sahaja yang sempat berjumpa Zakia ketika tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu pada petang Sabtu lalu.

Zakia,27, diculik oleh kumpulan bersenjata ketika melakukan tugas rondaan di Pulau Mabul lapan bulan lalu sebelum diselamatkan oleh pasukan keselamatan Malaysia di Indanan, Filipina pada Jumaat.

Abang sulung mangsa culik itu, Zakriah berkata, dia berharap untuk bertemu dengan adiknya itu petang Sabtu lalu, namun kecewa apabila diberitahu Zakia tidak boleh pulang ke rumah kerana belum menerima 'lampu hijau' untuk berbuat demikian.

"Mereka memberitahu kami bahawa Zakia dibawa  Ibu Pejabat Polis Bukit Aman untuk beberapa 'kerja rasmi' sebelum boleh pulang ke rumah.

"Sementara itu, Sharifah berkata, walaupun belum berpeluang untuk berjumpa sepenuhnya, dia tetap gembira apabila melihat suaminya itu berada dalam keadaan sihat dan selamat pulang ke Sabah.

"Saya harap pihak polis dapat menyelesaikan apa sahaja dengan cepat agar dia boleh pulang ke rumah secepat mungkin," jelasnya.Zakia dijangka berada di Bukit Aman dalam tempoh beberapa hari.dia dan suaminya telah tidak mempunyai peluang untuk mengejar lagi, dia gembira melihat dia sihat dan kembali di Sabah dengan selamat.

"Saya berharap polis akan menyelesaikan apa soal secepat mungkin."

Zakiah dijangka di ibu pejabat polis persekutuan selama beberapa hari.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ulat tiket: Jangan beli!