Agong Kurnia Surat Cara Perlantikan Kepada Empat Hakim - Semasa | mStar

Agong Kurnia Surat Cara Perlantikan Kepada Empat Hakim

Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah berkenan mengurniakan wakitah perlantikan kepada Hakim Mahkamah Persekutuan, Datuk Zaharah Ibrahim pada majlis Menghadap dan Istiadat Pengurniaan Suratcara Perlantikan Hakim Mahkamah Persekutuan, Rayuan dan Tinggi di Singgahsana Kecil Istana Negara pada Isnin.

KUALA LUMPUR: Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah Isnin berkenan menerima menghadap dan mengurniakan surat cara pelantikan bagi jawatan Hakim Mahkamah Persekutuan, Hakim Mahkamah Rayuan dandua Hakim Mahkamah Tinggi, di Istana Negara di sini.

Datuk Zaharah Ibrahim dan Datuk Zamani A. Rahim masing-masing menerima surat cara pelantikan sebagai Hakim Mahkamah Persekutuan dan Hakim Mahkamah Rayuan.

Dua Hakim Mahkamah Tinggi yang dilantik pula ialah Vazeer Alam Mydin Meeradan Datuk Douglas Cristo Primus Sikayun.

Turut hadir menyaksikan istiadat pelantikan itu ialah Ketua Hakim Negara Tun Arifin Zakaria, Presiden Mahkamah Rayuan Tan Sri Md Raus Sharif, Hakim Besar Malaya Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinudin dan Hakim Besar Sabah dan Sarawak Tan Sri Richard Malanjum.

Acara angkat sumpah dan taat setia pelantikan hakim itu dijadual berlangsung di Istana Kehakiman, Putrajaya, petang ini. -BERNAMA

Surat cara , perlantikan hakim

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

Percutian travel tren janjikan servis 'awesome' dan 1,001 pengalaman menakjubkan!

TRAVEL serata dunia lebih pantas dengan menggunakan kapal terbang tetapi amat menyeronokan jika tren menjadi pilihan.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Kata kuncinya semangat berpasukan, penganjuran julung kali perlumbaan perahu naga korporat PjH catat kejayaan berganda!

PERLUMBAAN perahu naga korporat anjuran Putrajaya Holdings membuka laluan kepada perlumbaan lebih besar pada masa akan datang.

Artikel Lain