Penuntut Kolej Swasta Didakwa Bunuh Kakak Kandung - Semasa | mStar

Penuntut Kolej Swasta Didakwa Bunuh Kakak Kandung

Wei Jun, dibawa keluar oleh anggota polis selepas dihadapkan ke Mahkamah Majistret atas tuduhan membunuh kakak kandungnya di rumah mereka di Kota Kemuning di Shah Alam minggu lepas, di Mahkamah Majistret di sini, Jumaat
SHAH ALAM: Seorang penuntut kolej swasta dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini pada Jumaat atas tuduhan membunuh kakak kandungnya di rumah mereka di Kota Kemuning di sini minggu lepas.

Toh Wei Jun, 18, didakwa membunuh Toh Wei Teen, 22, di rumah mereka di Taman Kemuning Utama, Seksyen 33 di sini, antara 11.12 malam, 25 Oktober lepas sehingga 3.30 pagi keesokannya.

Tertuduh, anak bongsu lelaki daripada tiga beradik, didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman mati mandatori, jika sabit kesalahan.

Wei Jun mengangguk faham selepas pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa mahkamah dalam bahasa Inggeris.

Bagaimanapun tiada pengakuan direkodkan.

Majistret Norshakinah Ahmad Kamarudin menetapkan 1 Dis ini untuk sebutan semula kes sementara menunggu laporan kimia dan laporan bedah siasat.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Rustam Sanip sementara tertuduh diwakili peguam Datuk Arunan Selvaraj.

Sepanjang prosiding, ibu tertuduh dilihat sentiasa menangis sambil ditenteramkan suami dan anggota keluarganya.

Akhbar sebelum ini melaporkan mayat Wei Teen, anak kedua, yang merupakan penuntut Universiti Malaysia Sabah ditemui dalam keadaan lehernya dikelar di depan pintu biliknya. 


Taman Kemuning Utama , Toh Wei Jun

Artikel Sebelum

Pemandu Lori Acu Senapang Selepas Kemalangan

Artikel Berikut

Artikel Lain