Isteri Konstabel Zakia Harap Suami Pulang Sebelum Aidilfitri - Semasa | mStar

Isteri Konstabel Zakia Harap Suami Pulang Sebelum Aidilfitri

DOA ISTERI...Sharifah Erna Berson, 22, memangku anaknya Muhamad Hisyam Izzuddin, 4 bulan bersama ibu mertuanya Juna Gumbur, 54, tidak jemu-jemu menunggu berita tentang Kons Zakiah Aleip di rumah mereka di Sabah. -foto NORMIMIE DIUN / The Star

SEMPORNA: Sharifah Erna Berson hanya mempunyai satu harapan pada Aidilfitri hujung bulan ini iaitu merayakannya bersama suami Konstabel Zakia Aleip.

"Saya adalah insan paling gembira apabila suami dapat pulang beraya bersama pada Aidilfitri ini," katanya.

Zakia, 26, dilarikan sekumpulan lapan lelaki bersenjata berat yang melakukan serang hendap terhadap Pasukan Polis Marin di Pulau Mabul, Semporna dua hari lepas.

Kejadian 11.10 malam itu mengorbankan rakan sepasukannya Koperal Ab Rajah Jamuan, 32.

Sharifah Erna yang ditemui di kediamannya berkata beliau dan anak lelakinya yang berusia empat bulan akan mengikut ibu bapa mentuanya kembali ke Kota Kinabalu pada Isinin.

"Saya tidak senang duduk seorang diri di sini. Ibu bapa saya juga berada di Kota Kinabalu," katanya.

Ditanya sama ada suaminya menunjukkan sebarang perubahan sebelum keluar bertugas di Pulau Mabul pada Jumaat lepas, wanita itu berkata keadaan Zakia seperti biasa.

"Dia cuma kelam kabut sedikit kerana sudah terlambat untuk ke sana," katanya.

Ditanya mengenai panggilan telefon oleh suaminya tidak lama selepas dilarikan, Sharifah Erna bagaimanapun enggan mengulas.

Beliau sebaliknya meminta semua pihak terutama media agar mendapatkan perkembangan terkini daripada pihak berkuasa.

Zakia, 26, yang berasal dari Tenghilan, Tamparuli bertugas sebagai Konstabel Radar Ploter Bot RH40, Unit Pencegahan Jenayah Perairan (Marin) Balai Polis Pulau Mabul dan pernah bertugas Pasukan Polis MarindiPulau Pinang.


Pulau Mabul

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel