PRK Teluk Intan: DAP Pertaruhkan Dyana Sofya - Semasa | mStar

PRK Teluk Intan: DAP Pertaruhkan Dyana Sofya

Calon DAP, Dyana Sofya Mohd Daud berucap selepas dipilih sebagai calon parti itu untuk bertanding pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan.
TELUK INTAN: Dyana Sofya Mohd Daud telah dinamakan sebagai calon DAP bagi pilihan raya kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan.

Dyana Sofya, 27, setiausaha politik kepada Ahli Parlimen Gelang Patah, Lim Kit Siang, telah diumumkan sebagai calon bertanding oleh Setiausaha Agung parti Lim Guan Eng pada pembukaan pusat operasi pilihan raya parti itu di sini pada Sabtu.

Duduk di antara Guan Eng dan pemangku pengerusi parti Tan Kok Wai, Dyana Sofya, anak kelahiran Ipoh kelihatan tenang ketika bertemu dengan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat.

PRK Parlimen Teluk Intan pilihan raya dipanggil berikutan kematian penyandangnya Seah Leong Peng, 48, akibat kanser pada 1 Mei.

Seah (DAP) memenangi kerusi Teluk Intan dengan majoriti 7,313 undi pada pilihan raya umum ke-13 tahun lepas, menewaskan Datuk Mah Siew Keong dari Barisan Nasional dan K. Moralingam, calon bebas.

Penamaan calon diadakan pada 19 Mei, manakala pengundian pada 31 Mei.
Dyana Sofya , DAP , PRK Teluk Intan

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

"Saya tak kenal wanita itu" - Issey