Gambar Setiausaha Politik Kit Siang Berbikini: "Orang Baik Selalu Jadi Mangsa"

Dyana Sofya Mohd Daud - Gambar fail
PETALING JAYA: Dyana Sofya Mohd Daud, Setiausaha Politik kepada Ahli Parlimen Gelang Patah, Lim Kit Siang mengutuk pengguna internet dan laman sosial yang berkongsi gambar seorang wanita berbikini dengan mendakwa wanita dalam gambar itu adalah dirinya.

Wanita berusia 27 tahun itu menafikan tuduhan itu pada Khamis dengan berkata dia bukan wanita dalam gambar tersebut.

Kemudian, terdapat pengguna laman sosial yang mempertahankan Dyana dan menjelaskan bahawa gambar tersebut adalah gambar pelakon Filipina Pauleen Luna.

Gambar-gambar itu mula tersebar tidak lama selepas khabar angin timbul yang Dyana mungkin diturunkan sebagai calon pada pilihan raya di Teluk Intan.

Dyana bagaimanapun berkata dia tidak mengetahui tentang pencalonan itu dan tidak tahu sama ada akan bertanding bagi kerusi itu.

"Saya kecewa ada manusia akan bertindak sedemikian untuk mencemarkan imej saya atas sebab-sebab politik selepas khabar angin saya bertanding tersebar. Tetapi saya menerimanya dengan menganggap bahawa orang yang baik akan sentiasa menjadi mangsa. Saya berada dalam politik untuk berkhidmat kepada rakyat," katanya.

Dyana juga menerima panggilan kesat dan SMS selepas gambar-gambar yang didakwa sebagai gambarnya tersebar di internet.

Dia menggesa mereka yang bertanggungjawab dalam perkara ini supaya lebih menghormati wanita.

Pilihan raya kecil Teluk Intan akan diadakan pada 31 Mei dengan penamaan calon pada 19 Mei berikutan kematian Ahli Parlimen Seah Leong Peng, 48, akibat kanser pundi kencing pada 1 Mei.

Seah memenangi kerusi itu dalam pilihan raya umum 2013, dengan 27,399 undi untuk menewaskan Mah Siew Kong dari BN (20,086) dan calon Bebas K. Moralingam (279).

Artikel Lain