Pengarang | mStar

Pengarang

Tindakan Majlis Peguam Terhadap Apandi Bakal Cetus Masalah Lain

PETALING JAYA: Cubaan Majlis Peguam untuk memulakan semakan kehakiman terhadap Peguam Negara hanya akan mencetuskan masalah lain, kata Datuk Abdul Rahman Dahlan.

Kursus Marxisme: Peserta Juga Akan Dikenakan Tindakan - KPN

PETALING JAYA: Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar akan mengambil tindakan terhadap penganjur dan peserta yang menghadiri Kursus Marxisme Kilat (kursus Marxisme).

ron95

Harga RON95, RON97 Turun Lagi

PETALING JAYA: Harga petrol RON95 dan RON97 turun mulai 1 Mac.

Pegawai SPRM Perlu Ikut Prosedur - Musa Hassan

PETALING JAYA: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) perlu bekerja mengikut prosedur, jika tidak, mungkin ada pihak yang boleh menjadi mangsa keadaan, kata Tan Sri Musa Hassan.


IS Dedah Video Militan Warga Malaysia Selepas Ditembak

PETALING JAYA: Kumpulan militan IS mendedahkan sebuah video yang merakamkan detik akhir seorang pemilik kedai buku warga Malaysia yang menjadi pakar membuat bom di selatan Filipina.

Video Mukhriz Dakwa 'Sebab' Penyingkiran Jadi Viral

PETALING JAYA: Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir, dalam sebuah video yang telah menjadi viral mendakwa beliau digugurkan sebagai Menteri Besar Kedah disebabkan kritikannya terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan isu dana RM2.6 bilion.

Rafidah Jawab Kritik

PETALING JAYA: Bekas menteri Kabinet, Tan Sri Rafidah Aziz pada Rabu berkongsi petikan kata-kata daripada Mahatma Ghandi yang dilihat sebagai reaksi balas kepada beberapa pemimpin Umno yang mengkritiknya.

Diminta Bercuti, Tawfik Enggan Tinggalkan G25

PETALING JAYA: Ahli kumpulan G25, Tawfik Ismail berkata beliau menganggap dirinya masih sebahagian daripada kumpulan pro sederhana itu walaupun diminta untuk tidak menghadiri sebarang majlis anjuran kumpulan berkenaan.


Lagi Ahli Bomba Sasa Dalam Kalendar 2016

PETALING JAYA: Ia adalah kalendar meja paling hangat di Malaysia yang tidak pernah anda lihat.

'Buku Panduan' Ajar Pengganas Sertai Masyarakat

PETALING JAYA: Pengganas Negara Islam (IS) biasanya digambarkan dengan imej berjanggut dan berjubah hitam.

Klik

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.