Pengarang | mStar

Pengarang

Tindakan Majlis Peguam Terhadap Apandi Bakal Cetus Masalah Lain

PETALING JAYA: Cubaan Majlis Peguam untuk memulakan semakan kehakiman terhadap Peguam Negara hanya akan mencetuskan masalah lain, kata Datuk Abdul Rahman Dahlan.

Kursus Marxisme: Peserta Juga Akan Dikenakan Tindakan - KPN

PETALING JAYA: Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar akan mengambil tindakan terhadap penganjur dan peserta yang menghadiri Kursus Marxisme Kilat (kursus Marxisme).

ron95

Harga RON95, RON97 Turun Lagi

PETALING JAYA: Harga petrol RON95 dan RON97 turun mulai 1 Mac.

Pegawai SPRM Perlu Ikut Prosedur - Musa Hassan

PETALING JAYA: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) perlu bekerja mengikut prosedur, jika tidak, mungkin ada pihak yang boleh menjadi mangsa keadaan, kata Tan Sri Musa Hassan.


IS Dedah Video Militan Warga Malaysia Selepas Ditembak

PETALING JAYA: Kumpulan militan IS mendedahkan sebuah video yang merakamkan detik akhir seorang pemilik kedai buku warga Malaysia yang menjadi pakar membuat bom di selatan Filipina.

Video Mukhriz Dakwa 'Sebab' Penyingkiran Jadi Viral

PETALING JAYA: Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir, dalam sebuah video yang telah menjadi viral mendakwa beliau digugurkan sebagai Menteri Besar Kedah disebabkan kritikannya terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan isu dana RM2.6 bilion.

Rafidah Jawab Kritik

PETALING JAYA: Bekas menteri Kabinet, Tan Sri Rafidah Aziz pada Rabu berkongsi petikan kata-kata daripada Mahatma Ghandi yang dilihat sebagai reaksi balas kepada beberapa pemimpin Umno yang mengkritiknya.

Diminta Bercuti, Tawfik Enggan Tinggalkan G25

PETALING JAYA: Ahli kumpulan G25, Tawfik Ismail berkata beliau menganggap dirinya masih sebahagian daripada kumpulan pro sederhana itu walaupun diminta untuk tidak menghadiri sebarang majlis anjuran kumpulan berkenaan.


Lagi Ahli Bomba Sasa Dalam Kalendar 2016

PETALING JAYA: Ia adalah kalendar meja paling hangat di Malaysia yang tidak pernah anda lihat.

'Buku Panduan' Ajar Pengganas Sertai Masyarakat

PETALING JAYA: Pengganas Negara Islam (IS) biasanya digambarkan dengan imej berjanggut dan berjubah hitam.

IKLAN

Klik

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

IKLAN