14 Termasuk Enam GRO Warga Thailand Ditahan

KOTA BAHARU: Enam wanita warga Thailand ditahan kerana menyalahgunakan pas lawatan sosial untuk bekerja sebagai pelayan pelanggan (GRO) di sebuah restoran di bandar baharu Gua Musang, Khamis.

Ketua Bahagian Penguatkuasa Jabatan Imigresen Kelantan, Abdul Basek Abu Bakar berkata kesemua wanita berumur antara 22 dan 30 tahun itu, ditahan ketika melayan pelanggan di restoran berkenaan, kira-kira pukul 1.30 pagi.

"Kesemua wanita itu ditahan kerana melanggar syarat dan peraturan dalam Pas Lawatan Sosial untuk kegiatan tidak bermoral," katanya kepada pemberita di sini.

Abdul Basek berkata jabatannya agak sukar mengesan kegiatan kumpulan wanita warga asing itu kerana aktiviti mereka agak licik dan dipercayai mempunyai tonto untuk mengesan gerakan pihak berkuasa dalam sesuatu operasi.

Beliau juga berkata lapan lelaki warga Myanmar berumur antara 22 dan 28 tahun ditahan kerana memasuki negara ini tanpa dokumen sah di kawasan tapak pembinaan di bandar baharu Gua Musang, malam Rabu.

Beliau berkata kesemua warga asing yang ditangkap itu kini ditahan di Depo Tahanan Sementara Imigresen di Tanah Merah sebelum didakwa di mahkamah. - BERNAMA

Artikel Berikut

37, 947 Sedang Ditahan Di 43 Penjara

Klik

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain