Padah dua juruterbang buat 'lakaran' lucah laluan penerbangan

PALM SPRINGS: Kor Marin Amerika Syarikat (Marine Corps), menggantung dua juruterbangnya, yang didakwa terlibat membuat 'lakaran' menerusi laluan penerbangan berbentuk zakar, menggunakan pesawat T-34C Turbomentor di Palm Springs, California, bulan lalu.

"Kru T-34C yang disiasat kerana menerbangkan pesawat dengan laluan penerbangan yang mengikut imej lucah, ketika ini tidak dibenarkan melakukan penerbangan sehingga hasil siasatan," kata jurucakap, Mejar Josef Patterson kepada Washington Examiner pada Selasa.

"Walaupun tidak terbang buat masa ini, dua juruterbang Marine Corps masih menyediakan fungsi sokongan skuadron," kata Patterson.

Menurut laporan itu, Marine Corps akan menentukan tindakan disiplin atau tindakan pentadbiran terhadap kedua-dua juruterbang sebaik siasatan berhubung perkara tersebut selesai.

Tahun lalu, penerbitan yang sama melaporkan bahawa Tentera Laut AS mengeluarkan permohonan maaf secara terbuka, selepas dua juruterbangnya membuat laluan penerbangan berbentuk zakar di ruang udara Okanogan County, Washington, menggunakan pesawat 18G Growler.

Juruterbang tentera laut yang terlibat digantung tugas dan dikenakan tindakan disiplin. – Philippine Daily Inquirer/Asia News Network

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Artikel Lain