Padah dua juruterbang buat 'lakaran' lucah laluan penerbangan

PALM SPRINGS: Kor Marin Amerika Syarikat (Marine Corps), menggantung dua juruterbangnya, yang didakwa terlibat membuat 'lakaran' menerusi laluan penerbangan berbentuk zakar, menggunakan pesawat T-34C Turbomentor di Palm Springs, California, bulan lalu.

"Kru T-34C yang disiasat kerana menerbangkan pesawat dengan laluan penerbangan yang mengikut imej lucah, ketika ini tidak dibenarkan melakukan penerbangan sehingga hasil siasatan," kata jurucakap, Mejar Josef Patterson kepada Washington Examiner pada Selasa.

"Walaupun tidak terbang buat masa ini, dua juruterbang Marine Corps masih menyediakan fungsi sokongan skuadron," kata Patterson.

Menurut laporan itu, Marine Corps akan menentukan tindakan disiplin atau tindakan pentadbiran terhadap kedua-dua juruterbang sebaik siasatan berhubung perkara tersebut selesai.

Tahun lalu, penerbitan yang sama melaporkan bahawa Tentera Laut AS mengeluarkan permohonan maaf secara terbuka, selepas dua juruterbangnya membuat laluan penerbangan berbentuk zakar di ruang udara Okanogan County, Washington, menggunakan pesawat 18G Growler.

Juruterbang tentera laut yang terlibat digantung tugas dan dikenakan tindakan disiplin. – Philippine Daily Inquirer/Asia News Network

Klik

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain