Guru 'panjat' meja, pijak, lempang pelajar tidur dalam kelas

-foto FB Regie Eller

RAKAMAN mengejutkan muncul menunjukkan seorang guru berdiri di atas meja dan kemudian menampar serta menarik rambut seorang pelajar yang sedang tidur.

Lisa Houston, yang telah mengajar di sekolah di South Carolina, AS, selama 27 tahun akhirnya bersara selepas video dia cuba mengejutkan pelajar yang sedang tidur itu tular.

Ia menunjukkan Houston menghentak meja pelajar lelaki itu dengan kakinya di dalam kelas, menamparnya dan menarik rambutnya dalam usaha mengejutkan pelajar itu dari tidur.

Pelajar lain dapat didengari hanya ketawa ketika wanita itu memijak dada rakan mereka dan menyandarkan untuk dilempang.

-foto FB Regie Eller

Pelajar lelaki dalam video itu, yang dirakamkan bulan lalu, berulang kali cuba untuk meletakkan kepalanya di meja untuk kembali tidur.

Houston mendakwa walaupun video itu nampak teruk, tindakannya telah dilihat di luar konteks.

"Jika kamu tanya kepada mana-mana pelajar saya, mereka akan beritahu bahawa saya 'sekepala' dengan mereka, membuatkan mereka terus berjaga dan saya sentiasa ketawa dengan mereka dalam kelas," katanya dalam satu kenyataan kepada WYFF.

"Sekiranya kamu tak tahu situasi, tak tahu apa yang sedang berlaku, ia bukanlah tindakan yang jahat. Ia melucukan.

"Saya mahu orang ramai tahu bahawa saya suka dengan pelajar itu dan hubungan kami sangat baik, saya tak akan buat apa-apa untuk menyakitinya."

Peletakan jawatannya mencetuskan protes besar-besaran daripada pelajar yang mahu dia dikembalikan semula.

Bapa remaja dalam video itu, Julian Johnson, berkata tidak seorang pun daripada mereka meminta guru itu dikenakan tindakan disiplin.

Dia memberitahu Fox Carolina: "Anak saya tidak ada kaitan dengannya, dia letih dan tertidur. Saya tidak menghubungi sekolah minta dia dipecat, saya harap ia akan berlalu dan tidak pernah berlaku."

Satu petisyen telah dibuat untuk mempertahankan tindakan Houston mendakwa dia secara salah dituduh menyakiti dan menganiaya pelajar.

guru, pelajar tidur

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain